11 desember – Farmors Krydderkake

Hvorfor ikke bake Farmors Krydderkake til 2 søndag i advent eller til en annen dag i desember? Den er en skikkelig saftig og god. Den inneholder blant annet kanel, nellik, ingefær, korinter, mandler, sukat. – Altså smaker som jeg forbinder med advent og jul. Nydelig god sammen med kaffe eller te, eller hva med varm gløgg?

Farmors Krydderkake Ingredienser: 175 g Margarin 175 g Sukker 2 Egg 1 ss Kanel 1 ts Nellik 1 ts Ingefær 2ss Korinter 2 ss Sukat (hakket) 2 ss Pomeranskall (hakket) 1 ss Cocktailbær (hakket) ½ dl Hasselnøtter (hakket) 250 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 45 min. Enkel/Middels

Ingredienser:

175 g Margarin
175 g Sukker
2 Egg
1 ss Kanel
1 ts Nellik
1  ts Ingefær
2ss Korinter
2 ss Sukat (hakket)
2 ss Pomeranskall (hakket)
1 ss Cocktailbær (hakket)
½ dl Hasselnøtter (hakket)
250 g Hvetemel
1 ½ ts Bakepulver

Farmors Krydderkake Ingredienser: 175 g Margarin 175 g Sukker 2 Egg 1 ss Kanel 1 ts Nellik 1 ts Ingefær 2ss Korinter 2 ss Sukat (hakket) 2 ss Pomeranskall (hakket) 1 ss Cocktailbær (hakket) ½ dl Hasselnøtter (hakket) 250 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175 °C
  2. Visp smør og sukker mykt
  3. Tilsett eggene ett ad gangen
  4. Bland de resterende ingrediensene i en bakstebolle, og vend godt
  5. Vend melblandingen inn i smørblandingen
  6. Helles i kakeform
  7. Stekes i 30 minutter
  8. Avkjøles på rist

Farmors Krydderkake Ingredienser: 175 g Margarin 175 g Sukker 2 Egg 1 ss Kanel 1 ts Nellik 1 ts Ingefær 2ss Korinter 2 ss Sukat (hakket) 2 ss Pomeranskall (hakket) 1 ss Cocktailbær (hakket) ½ dl Hasselnøtter (hakket) 250 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s