Hvorfor ikke bake Farmors Krydderkake til 2 søndag i advent eller til en annen dag i desember? Den er en skikkelig saftig og god. Den inneholder blant annet kanel, nellik, ingefær, korinter, mandler, sukat. – Altså smaker som jeg forbinder med advent og jul. Nydelig god sammen med kaffe eller te, eller hva med varm gløgg?

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 45 min. | Enkel/Middels |
Ingredienser:
| 175 g | Margarin |
| 175 g | Sukker |
| 2 | Egg |
| 1 ss | Kanel |
| 1 ts | Nellik |
| 1 ts | Ingefær |
| 2ss | Korinter |
| 2 ss | Sukat (hakket) |
| 2 ss | Pomeranskall (hakket) |
| 1 ss | Cocktailbær (hakket) |
| ½ dl | Hasselnøtter (hakket) |
| 250 g | Hvetemel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |

Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 175 °C
- Visp smør og sukker mykt
- Tilsett eggene ett ad gangen
- Bland de resterende ingrediensene i en bakstebolle, og vend godt
- Vend melblandingen inn i smørblandingen
- Helles i kakeform
- Stekes i 30 minutter
- Avkjøles på rist

