Tradisjonen tro baker vi lussekatter til Luciadagen (13 desember) også i år. Det er liksom blitt en hyggelig adventstradisjon i heimen. Vi former lussekatter og hører på julemusikk. Det blir det skikkelig julestemning av! Også i år har vi byttet ut vår gamle oppskrift, og vi bruker Baker Brun sin.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16 | 90 min. | Enkelt |
Ingredienser:
200 g | Smør (mykt) |
5 dl | Melk |
1 pk | Gjær |
¼ g | Safran |
1 ts | Salt |
2 dl | Sukker |
2 | Egg |
18-20 dl | Hvetemel |
2 ss | Rosiner |
1 | Egg (sammenvispet) |
Slik gjør du:
1 Smelt smør – Tilsett melken og – Varm til 37 grader – Ha i gjær, og rør den ut – Tilsett safran, og rør godt |
2 Tilsett salt, sukker og egg – Tilsett litt og litt mel av gangen – Bland til en smidig deig |
3 Hell deigen ut på bordet – Trill 16 tynne pølser og form dem til lussekatter – Legg lussekattene på bakepapirkledde stekeplater |
5 La dem heve til dobbelstørrelse Ca. 60 min. |
6 Sett på rosiner, og – Pensle med sammenvispet egg, og – Stekes på 180 grader i 8-10 min. |
7 Avkjøles på rist |
Julegris Lilje Lussekatt Prestens hår
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)