Hvitvinsdampede blåskjell er bare så godt, og i dag blir nettopp det! Sammen med litt baguette for å få opp den deilige sausen og en god Aioli blir dette skikkelig hverdagsluksus.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 kg | Blåskjell (friske) |
| 1 dl | Hvitvin |
| 3 fedd | Hvitløk |
| 2 | Sjalottløk (finhakket) |
| 3ss | Olje (oliven) |
| 1 ss | Persille (hakket) |
Slik gjør du:
| 1 Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann Kast skjell som ikke lukker og skjell som er skadet |
| 2 Finhakk sjalott- og hvitløk – Hakk persille |
| 3 Ha olje, sjalott- og hvitløk i en kasserolle, og – La det frese på middels varme til løken er blitt blank og myk – Tilsett hvitvin og blåskjell, – Legg på lokk, og – La det dampe til skjellene har åpnet seg |
| 4 Hell alt over i en serveringsskål, – Dryss over hakket persille, og – Server umiddelbart sammen med brød og Aioli |



