Hverdagsluksus – Hvitvinsdampede blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell er bare så godt, og i dag blir nettopp det! Sammen med litt baguette for å få opp den deilige sausen og en god Aioli blir dette skikkelig hverdagsluksus.

Hvitvinsdampede blåskjell Ingredienser: 1 kg Blåskjell (friske) 1 dl Hvitvin 3 fedd Hvitløk 2 Sjalottløk (finhakket) 3ss Olje (oliven) 1 ss Persille (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 10 min.Enkel

Ingredienser:

1 kgBlåskjell (friske)
1 dlHvitvin
3 feddHvitløk
2Sjalottløk (finhakket)
3ssOlje (oliven)
1 ssPersille (hakket)

Slik gjør du:

1 Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann
Kast skjell som ikke lukker og skjell som er skadet
2 Finhakk sjalott- og hvitløk
– Hakk persille
3 Ha olje, sjalott- og hvitløk i en kasserolle, og
– La det frese på middels varme til løken er blitt blank og myk
– Tilsett hvitvin og blåskjell,
– Legg på lokk, og
– La det dampe til skjellene har åpnet seg
4 Hell alt over i en serveringsskål,
– Dryss over hakket persille, og
– Server umiddelbart sammen med brød og Aioli

Hvitvinsdampede blåskjell Ingredienser: 1 kg Blåskjell (friske) 1 dl Hvitvin 3 fedd Hvitløk 2 Sjalottløk (finhakket) 3ss Olje (oliven) 1 ss Persille (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s