«Scarlet»» av Marissa Meyer og Fylte egg med ost

Jeg er litt tilbake på denne dystopibølgen – så denne uka har jeg lest oppfølgeren til «Cinder». «Scarlet»» som er bok nummer to i Månekrønikeren eller mer korrekt «The Lunar Chronicles» som er skrevet av Marissa Meyer.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Fylte egg med ost, TRYKK HER!

Meyer, Marissa (2013) «Scarlet», Feiwel and Friends OG Fylte egg med ost Ingredienser: 6 Egg (hardkokte 3 ss Mancheno (eller cheddar) (revet) 2 ss Majones (eller 1 ss majones og 1 ss rømme) 1 ts Gressløk (finhakket) 1 Chili (rød - finhakket) Salt og pepper Salat til servering (valgfritt) https://heidisboble.no/

Det er fremdeles 126 T.E., hvor verden har kommet langt innen den teknologiske utviklingen, men den dødelige sykdommen Letumose herjer i verden. Bokas hovedperson er denne gangen Scarlet, en ung jente som inntil nå har bodd på en gård sammen med bestemoren sin. Men bestemoren er forsvunnet. Hun finner ut at bestemoren som har vært pilot (også til Luna) har kjennskap til en viktig hemmelighet, som «noen» (les; Luna Dronningen; Channary) ønsker å finne ut av. Scarlet møter en ung trøblete mann med navn Wolf, og sammen med han legger hun ut på en reise for å finne bestemoren som er tatt til fange av en gjeng med ulver. Samtidig som Cinder rømmer fra fengslet.

Meyer, Marissa (2013) «Scarlet», Feiwel and Friends OG Fylte egg med ost Ingredienser: 6 Egg (hardkokte 3 ss Mancheno (eller cheddar) (revet) 2 ss Majones (eller 1 ss majones og 1 ss rømme) 1 ts Gressløk (finhakket) 1 Chili (rød - finhakket) Salt og pepper Salat til servering (valgfritt) https://heidisboble.no/

Dette er en Rødhette-historie, noe tittelen – Scarlett henspeller til. I tillegg er Scarlett kledd i en rød hettegenser som hun har fått av bestemoren, hun møter Wolf, og ulvene har tatt bestemoren til fange. – Kan det bli tydeligere? I denne boka følger vi både Scarlett sin leting etter bestemoren og Cinder. Jeg må innrømme at jeg til å begynne med var litt skuffet over at hovedpersonen fra den første boka var byttet ut i denne. Men det tok ikke lang tid før jeg syntes det var helt greit. Ærlig talt, likte jeg karakteren Scarlet mye bedre enn Cinder. Selv om Cinder utviklet seg noe i historiens gang – var Scarlet en mer sammensatt karakter. Samtidig som introduksjonen av Scarlet og bestemoren gjør hele historien bedre. Kanskje det er derfor historien flyter lettere i denne andre boka i serien. Om Scarlett blir spist av ulven? TJa, det kan du jo finne ut av selv. Terningkast: 4

Meyer, Marissa (2013) «Scarlet», Feiwel and Friends OG Fylte egg med ost Ingredienser: 6 Egg (hardkokte 3 ss Mancheno (eller cheddar) (revet) 2 ss Majones (eller 1 ss majones og 1 ss rømme) 1 ts Gressløk (finhakket) 1 Chili (rød - finhakket) Salt og pepper Salat til servering (valgfritt) https://heidisboble.no/

Fylte egg med ost,

Fylte egg med ost flott som tapas eller fingermat. Og de gjør seg så vel på et koldtbord som i matpakken.

Fylte egg med ost Ingredienser: 6 Egg (hardkokte 3 ss Mancheno (eller cheddar) (revet) 2 ss Majones (eller 1 ss majones og 1 ss rømme) 1 ts Gressløk (finhakket) 1 Chili (rød - finhakket) Salt og pepper Salat til servering (valgfritt) https://heidisboble.no/

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 15-20 min.Enkel

Ingredienser:

6Egg (hardkokte
3 ssMancheno-ost (eller cheddar) (revet)
2 ssMajones  (eller 1 ss majones og 1 ss rømme)
1 tsGressløk (finhakket)
1Chili (rød – finhakket)
 Salt og pepper
 Salat til servering (valgfritt
Fylte egg med ost Ingredienser: 6 Egg (hardkokte 3 ss Mancheno (eller cheddar) (revet) 2 ss Majones (eller 1 ss majones og 1 ss rømme) 1 ts Gressløk (finhakket) 1 Chili (rød - finhakket) Salt og pepper Salat til servering (valgfritt) https://heidisboble.no/

Slik gjør du:

1 Hardkok eggene (10 min.)
– Avkjøl dem, Under rennende vann
– Skrell dem og del dem i to
2 Fjern frøene fra chilien
– Hakk chili, hvitløk og persille
– Rasp osten
3 Lag fyllet:
– Fjern eggeplommen fra de halve eggene,
Vær forsiktig så du ikke skader eggehviten.  bruk gjerne en teskje
– Trykk dem gjennom en sil ned i en bolle/skål
– Tilsett majones, ost, chili og persille
– Bland godt, og
– Smak til med salt og pepper
4 Ha fyllet tilbake i eggehvitene
5 Legges opp eventuelt opp på friske salatblader
– Dekkes med plast og settes kaldt frem til servering

Fylte egg med ost Ingredienser: 6 Egg (hardkokte 3 ss Mancheno (eller cheddar) (revet) 2 ss Majones (eller 1 ss majones og 1 ss rømme) 1 ts Gressløk (finhakket) 1 Chili (rød - finhakket) Salt og pepper Salat til servering (valgfritt) https://heidisboble.no/

Flere oppskrifter på fylte egg:

Fylte egg med ost Ingredienser: 6 Egg (hardkokte 3 ss Mancheno (eller cheddar) (revet) 2 ss Majones (eller 1 ss majones og 1 ss rømme) 1 ts Gressløk (finhakket) 1 Chili (rød - finhakket) Salt og pepper Salat til servering (valgfritt) https://heidisboble.no/

Generelle opplysninger om dagens bok:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s