I disse coronatider blir det mye god mat, og dagen i går var ikke noe unntak. I går var det lettsaltet torsk som stod på menyen, og det er godt, det. Hver gang vi har lettsaltet torsk til middag, konkluderer vi med at det er noe vi spiser alt for sjelden. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, for det er jo bare så godt. Denne gangen ble det gulrotstuing som tilbehør. Bare synd at det ikke ble noen rester, som kunne spises senere på kvelden eller i dag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
800 g | Lettsaltet torskefilet |
8 | Poteter (ca. 600 g) |
2-3 | Gulrøtter (ca. 400 g) |
2 dl | Melk |
1 ½ ss | Hvetemel |
½ – 1 ts | Fond eller Buljong (-pulver) |
Pepper |
Slik gjør du:
1 Skrell og vask potetene – Kok dem møre i (lettsaltet) vann |
2 Skrell og vask gulrøttene, – Skjær dem i skiver, og – Kok dem (så vidt) møre i lettsaltet vann |
3 Kok opp vann i en kasserolle, – Ha i torsken, og – Kok opp, – Ta kasserolle av plata, og sett på lokk – La fisken trekke i 8-10 min. |
4 Lag en litt tykk hvit saus: – Ha melken i en kasserolle, – Tilsett melet, og – Pisk til det er uten klumper, – Tilsett buljongpulveret – Kok opp under omrøring, og – La det småkoke i ca, 5 min. – Smak til med buljongpulver og pepper |
5 Renn av gulrøttene, og – Ha gulrøttene i den hvite sausen – Rør rundt |
6 Server fisken sammen med potetene og gulrotstuingen, og eventuelt litt smeltet smør |
