Jeg baker Eritreisk brød med bukkhornsfrø

Siden det var Eritreiske nasjonaldagen / frigjøringsdagen i går tenkte jeg at det ble naturlig å bake Himbasha, som er et Eritreisk brød i dag . Det er et naturlig tilbehør til Eritreisk mat. Kyllinggryten som ble lagt ut i går passer godt til dette brødet.

Himbasha – Eritreisk brød  Ingredienser:  3 dl	Vann (fingervarmt) ½ pk	Gjær  1	Egg 450 g	Hvetemel 1 ts	Salt 1 ts	Bukkhornfrø (Nigella seeds) 1 ss	Smør (smeltet)
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 brød Enkel

Ingredienser:

3 dlVann (fingervarmt)
½ pkGjær
1Egg
450 gHvetemel
1 tsSalt
1 tsBukkhornfrø (Nigella seeds)
1 ssSmør (smeltet)

Slik gjør du:

1 Ha vann i en bakebolle,
– Smuldre i gjæren, og
– Rør til det er oppløst
– Visp inn egget
– Tilsett mel, salt og Bukkhornfrø og
– Elt deigen i 5-10 min.
– Dekk deigen med bakeklede og
– La den heve i ca. 30-60  min.
til dobbel størrelse
2 Sett stekeovnen på 220 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
3 Kna deigen, og
– Form et flatt rundt brød (ca. 2 cm)
– Dekorer brødet med en kniv
– Dekk deigen med et bakeklede, og
– La det etterheve til omtrent dobbel størrelse

4 Stek brødet i 10 – 15 minutter
5 Legg brødet over på rist, og
– Pensle det med smeltet smør
6 Serveres i trekanter, varm eller romtemperert
Himbasha – Eritreisk brød  Ingredienser:  3 dl	Vann (fingervarmt) ½ pk	Gjær  1	Egg 450 g	Hvetemel 1 ts	Salt 1 ts	Bukkhornfrø (Nigella seeds) 1 ss	Smør (smeltet)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s