Mer om Selma og Garganelli med spinat

For nesten fjorten dager siden fikk vi den fantastiske beskjeden om at vi får valp. Da ble verdens nusseligste dverg schnauzere født hos oppdretter Catarina Rosendahl – @lilltakt , og en av valpene skal altså bli vår:

For å hoppe rett til oppskriften på Garganelli med spinat – Trykk HER

Selma Dvergschnauzer - sort Nyfødt https://heidisboble.no/ @heidisbob
Selma

Valpen skal hete Selma, og jeg gleder meg noe desperat til vi får henne i hus. Heldigvis får vi litt bilder med jevne mellomrom – og jammen har valpene vokst på disse to ukene:

Selma Dvergschnauzer - sort Nesten 2 uker gammel https://heidisboble.no/ @heidisbob

De er ufattelig søte der de ligger og koser seg i valpebingen:

Selma Dvergschnauzer - sort Nesten 2 uker gammel https://heidisboble.no/ @heidisbob
Selma Dvergschnauzer - sort Nesten 2 uker gammel https://heidisboble.no/ @heidisbob

Garganelli med spinat

Hjemmelaget garganelli er såå godt. Du trenger egentlig ikke så masse saus eller flere smaker for garganellien er så god i seg selv. Så i dag blir det med spinat. Det er ikke så vanskelig å lage Garganelli. Det du trenger er et garganellibrett eller noe lignende for å rulle pastaene på (trykk HER, for å se hvordan du ruller garganelli).

Garganelli med smør Ingredienser 500 g mel 5 egg olje spinat salt pepper muskatt Pinjenøtter (valgfritt) parmesan (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 – 5 20 + 30 min Middels

Ingredienser:

1 porsjon Garganelli
2 ts Olje (oliven)
300 g Spinat
1 fedd Hvitløk
Salt, pepper, muskattnøtt
2 ss Pinjekjerner (ristet)
2-4 ss Parmesan (revet)

Slik gjør du:

1 Lag Garganelli – som beskrevet HER

Garganelli med smør Ingredienser 500 g mel 5 egg smør parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble
Ferdig rullete garganellig – klar til koking

52 Kok opp vann med salt
skal være like salt som Adriaterhavet
3 Ha oljen i en stekepanne
middels varme
– Knus hvitløken og ha den i oljen
– Tilsett spinaten,
– Rør rundt og
– La den synke sammen
– Smak til med litt salt, pepper og eventuelt muskatnøtt
4 Ha garganelliene i det kokende vannet
6 Ikke kok for lenge,
de er ferdige når de skifter farge
Jo tykkere pastaen er, jo lengre koketid
7 Hell av vannet eller ta ut pastaen og
– Vend pastaen i spinaten
– Dryss over parmesan og eventuelt pinjenøtter
8 Serveres umiddelbart

Her finner du oppskrifter på flere pasta-sauser og -typer

Garganelli med smør Ingredienser 500 g mel 5 egg olje spinat salt pepper muskatt Pinjenøtter (valgfritt) parmesan (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s