Som dere husker prøvekjørte vi en EQC for ikke så lenge siden. I motsetning til de andre bilene vi har prøvekjørt har EQC-en både god sitte- og kjørekomfort, stort batteri, 4 – hjulstrekk, trekkraft til henger (med last), trafikksikkerhetspakker og bagasjerom som tar mer enn tre handleposer. Jeg falt pladask for den. Ærlig talt syntes jeg at den er litt dyr. Men da jeg tenkte over prisforskjellen mellom denne og de andre vi har prøvekjørt, er den ikke så stor at det er verdt å tenke på de andre engang. De ble dermed ikke noe alternativ! – Så da ble det EQC på oss:
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på hvit pizza med løyrom – trykk HER

Det tok litt tid med fortolling og klargjøring, men nå ar vi endelig fått den nye bilen. Den er stillegående, kongeblå og sikkerlig god å sitte i/kjøre.

Nå har vi bestilt lader, så vi kan lader denne bilen. Jeg trodde den ville bli installert, om ikke på dagen så i alle fall i løpet av uka. Men nei, de skulle ta nærmere kontakt? Så da lurer jeg på hvor lang tid det vil ta? I mellomtiden får vi trøste oss med litt hvit pizza med løyrom – i alle fall som forrett.
Hvit pizza med løyrom er både luksuriøst og godt. Passer som munntygg mens gjestene venter, eller til som mat i cocktailparty, Eller en eller to små stykker pizza passer også som en forrett. Skikkelig dekorativt og godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 -4 | 90 – 120 min. | Enkel |
Ingredienser:
Pizzabaunn:
1 ss | Sukker |
2 ts | Tørrgjær |
2 dl | Vann (ca 36 grader) |
450 g | Hvetemel |
½ ts | Salt |
3 ss | Olje (oliven) |
Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
Fyll og topping:
1 bx | Rømme (gjerne lett) |
150 g | Ost (hvit, raspet) |
2 bx | Løyrom (svart og rød) |
En neve | Gressløk |

Slik gjør du:
1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min.) |
2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
3 Form deigen som en rund bolle – Smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
4 Lag rømmesausen: – Hakk gressløken – Rør den inn i rømmen |
5 Sett ovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
8 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle den ut til en firkantet pizza på størrelse med stekbrettet ditt (eller 2 runde pizza á 30 cm) |
9 Smør utover gressløkrømmen – Fordel osten over rømmen |
10 Stekes i ca 10-15 min. 225 grader (midt i ovnen) |
11 Skjær pizzaen i biter og – Topp den Røyrlom – Pynt eventuelt med gressløk |
