Fredagskos med Odds reker

Dette er en av paraderettene til Odd. Hans scampi stekt med hvitløk og chili gjør seg skikkelig, enten som en tapas, som en forrett eller rett og slett som kveldskos. Nå lurer du kanskje på hvorfor retten heter Odds reker når vi faktisk bruker scampi. De første gangene han laget denne retten brukte vi reker. Siden fant vi ut at det er både enklere og bedre å bruke scampi. Det lettere å få tak i ukokte scampi. Men det aller viktigste er at de er litt med robuste når det gjelder stekingen. Rekene blir veldig fort overkokte og seige, mens scampiene tåler litt mer.

Odds Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili Ingredienser: Scampi (ukokte) 1 ½ dl Olje (oliven) 6 fedd Hvitløk (Skivet) 3 Chili (tørkete) 6 ss Sweet-chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
610 minEnkel

Ingredienser:

 Scampi (ukokte)
1 ½ dlOlje (oliven)
6 feddHvitløk (Skivet)
3Chili (tørkete)
6 ssSweet-chilisaus

Bruker du frosne scampi:

  • Legger dem i en bolle, og
  • La dem tine i kjøleskap over natten.
  • La dem renne av seg på tørkepapir i ca. 10 min før du skal bruke dem

Slik gjør du:

1 Skrell og rens scampiene
NB Husk å fjerne den svarte tarmstrengen
Bruk en liten kniv
2 Varm oljen i en stekepanne,
– Tilsett hvitløk, knust chili og sweet-chilisaus
– Rør til det begynner å frese
3 Tilsett scampiene, og
– Stek til de blir rosa og krøller seg i pannen
– Ta opp scampiene med en hullsleiv, og
– Legg dem i en serveringsbolle
– Hell over oljen og
4 Serveres med engang, og
Gjerne sammen med brød og aioli

Odds Reker stekt med hvitløk, sursøt saus og chili Ingredienser: Scampi (ukokte) 1 ½ dl Olje (oliven) 6 fedd Hvitløk (Skivet) 3 Chili (tørkete) 6 ss Sweet-chilisaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s