Dette er en av paraderettene til Odd. Hans scampi stekt med hvitløk og chili gjør seg skikkelig, enten som en tapas, som en forrett eller rett og slett som kveldskos. Nå lurer du kanskje på hvorfor retten heter Odds reker når vi faktisk bruker scampi. De første gangene han laget denne retten brukte vi reker. Siden fant vi ut at det er både enklere og bedre å bruke scampi. Det lettere å få tak i ukokte scampi. Men det aller viktigste er at de er litt med robuste når det gjelder stekingen. Rekene blir veldig fort overkokte og seige, mens scampiene tåler litt mer.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 10 min | Enkel |
Ingredienser:
Scampi (ukokte) | |
1 ½ dl | Olje (oliven) |
6 fedd | Hvitløk (Skivet) |
3 | Chili (tørkete) |
6 ss | Sweet-chilisaus |
Bruker du frosne scampi:
- Legger dem i en bolle, og
- La dem tine i kjøleskap over natten.
- La dem renne av seg på tørkepapir i ca. 10 min før du skal bruke dem
Slik gjør du:
1 Skrell og rens scampiene NB Husk å fjerne den svarte tarmstrengen Bruk en liten kniv |
2 Varm oljen i en stekepanne, – Tilsett hvitløk, knust chili og sweet-chilisaus – Rør til det begynner å frese |
3 Tilsett scampiene, og – Stek til de blir rosa og krøller seg i pannen – Ta opp scampiene med en hullsleiv, og – Legg dem i en serveringsbolle – Hell over oljen og |
4 Serveres med engang, og Gjerne sammen med brød og aioli |
