Terte fylt med asparges og grønnsaker passer skikkelig godt som tilbehør til laks.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | Ca 45 min | Enkel |
Ingredienser:
| 4 | Laksefileter |
| 4 plater | Butterdeig (dypfryst) |
| 1 | Egg |
| 2 | Gulerøtter |
| 150 g | Brokkoli |
| 1 | Squash (grønn) |
| ¼ | Purrløk |
| ¼ | Paprika (grønn) |
| 1 pk | Asparges topper |
| 1 ½ dl | Kremfløte |
| Salt og pepper |

Slik gjør du:
| 1 La buttdeigplatene «halvtine» ca.10 min. på kjøkkenbenken – Legg bakepapir på en stekeplate, og – Sett stekeovnen på 200 grader |
| 2 Legg to og to butterdeigpaler oppå hverandre, og – Kjevle dem litt ut i lengden – Del dem i 2 Så de blir ca. 10 X 10 cm – Legg dem på stekebrett – Pensle med egg |
| 3 Stek butterdeigen i ca. 15 min Midt i oven 200 grader – Avkjøles på rist |
| 4 Rens grønnsakene og – Skjær squachen i biter ca 2X2 cm – Strimle gulerøtter, paprika og purre (tynne strimler) – Skjær brokkolien i små buketter ca 2X2 cm |
| 5 Strø litt salt, pepper over laksen – Stek laksen i litt smør – Press eventuelt litt sitron over |
| 6 Varm litt olje i en stekepanne Middels varme, – Tilsett grønnsakene og – La dem surre i 60 sek. – Tilsett aspargestopper, – Rør rundt, og – Tilsett kremfløten, – Kok opp – La det surre litt Til aspargesen er blitt klar da er den blitt enda grønnere, den er ikke myk men har tyggemotstand – Smak til med salt og pepper |
| 7 Skjær toppen av buttdeigtertene, og – Ta eventuelt ut litt av innmaten – Legg i grønnsaksblandingen, og – Topp med lokket |
| 8 Server laksen sammen med en grønnsaksfylt terte |

