«The real Katie Lavender» av Erica James og Aspargessuppe

Denne uka har jeg lest «The real Katie Lavender» av Erica James. For ikke lenge siden leste jeg «Alt i et øyeblikk», som jeg virkelig likte, Derfor hadde jeg skikkelig høye forventninger da jeg bladde opp på første side av denne romanen.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Aspargessuppe – trykk HER

James, Erica (2012) «The real Katie Lavender», Orion Books Ltd OG Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Bokas hovedperson er – ja, nettopp – Katie Lavender! Faren til Katie har dødd for ikke så lenge siden, og det er ett år siden moren hennes døde. Da får Katie et brev fra en advokat som snur opp ned på alt det hun trodde om seg selv og sin familie ….

James, Erica (2012) «The real Katie Lavender», Orion Books Ltd OG Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

«The real Katie Lavender» er en samtidsroman om familie og familierelasjoner. Den har alle ingrediensene den kan ha for å bli en bra bok. En spennende åpning, en ung jente som ikke er hva hun tror, nye utfordringer og nye muligheter. Men for meg ble dette ei skuffende bok, som jeg nok kommer til å glemme med en gang jeg er ferdig med å skrive denne anmeldelsen. Persongalleriet kunne ha vært så bra, isteden faller det helt igjennom med stort sett grunne personer, uten personlighet eller dybde. Handlingen er langtekkelig og kjedelig, uten noen høydepunkt. I beste fall kan denne boka karakteriseres som en lettlest bok i sommervarmen. Terningkast:2  

Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Aspargessuppe

Det er så enkelt å tilberede, og ganske raskt. Det har ikke stort lengre enn en posesuppe, men det er bare såååå mye bedre.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
320 minEnkel

Ingredienser:

1 buntAsparges
5 dlGrønnsakkraft (Evnt. buljong + vann)
2 ssHvetemel
½ dlMelk
½ dlFløte
 Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Skjær av den nederste delen av aspargesen
2 Ha grønnsakkraften i en kasserolle
2 A dette punktet kan du hoppe over hvis du har lite tid, Men du får utnyttet hele asparges og litt mer aspargessmak
– Legg i den nederste delen av aspargesen,
Altså avskjæret
– Kok opp, og
– La det trekke i ca. 10 min
– Ta ut aspargesbunnene og kast dem
3 Rør ut hvetemel i melken, og
– Visp melblandingen inn i suppa,
– Fortsett å røre til det er kokt opp
– Slå ed varmen og
– La det småkoke i 5 min.
4 Ha i fløten, og
– Del eventuelt aspargesen i to
– Legg den i suppa
– Slå ned varmen
– La det stå til aspargesen er nesten ferdig 2-3 min.
– Tilsett fløten
– Kok opp
– Smak til med salt og pepper
5 Serveres i dyptallerkner

Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: James, Erica
  • Tittel: «The real Katie Lavender»
  • Sjanger: chick.litt, fiksjon, samtidsroman,
  • Sider: 463
  • Forlag: Orion Books Ltd
  • Utgitt: 2012
  • Først utgitt: 2013 (Orion)
  • Tilegnet: Moholt bibliotek

Flere bøker av Erica James:

James, Erica (2012) «The real Katie Lavender», Orion Books Ltd OG Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s