Denne uka har jeg lest «The real Katie Lavender» av Erica James. For ikke lenge siden leste jeg «Alt i et øyeblikk», som jeg virkelig likte, Derfor hadde jeg skikkelig høye forventninger da jeg bladde opp på første side av denne romanen.
Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Aspargessuppe – trykk HER

Bokas hovedperson er – ja, nettopp – Katie Lavender! Faren til Katie har dødd for ikke så lenge siden, og det er ett år siden moren hennes døde. Da får Katie et brev fra en advokat som snur opp ned på alt det hun trodde om seg selv og sin familie ….

«The real Katie Lavender» er en samtidsroman om familie og familierelasjoner. Den har alle ingrediensene den kan ha for å bli en bra bok. En spennende åpning, en ung jente som ikke er hva hun tror, nye utfordringer og nye muligheter. Men for meg ble dette ei skuffende bok, som jeg nok kommer til å glemme med en gang jeg er ferdig med å skrive denne anmeldelsen. Persongalleriet kunne ha vært så bra, isteden faller det helt igjennom med stort sett grunne personer, uten personlighet eller dybde. Handlingen er langtekkelig og kjedelig, uten noen høydepunkt. I beste fall kan denne boka karakteriseres som en lettlest bok i sommervarmen. Terningkast:2

Det er så enkelt å tilberede, og ganske raskt. Det har ikke stort lengre enn en posesuppe, men det er bare såååå mye bedre.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
1 bunt | Asparges |
5 dl | Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) |
2 ss | Hvetemel |
½ dl | Melk |
½ dl | Fløte |
Salt, pepper |
Slik gjør du:
1 Skjær av den nederste delen av aspargesen |
2 Ha grønnsakkraften i en kasserolle |
2 A dette punktet kan du hoppe over hvis du har lite tid, Men du får utnyttet hele asparges og litt mer aspargessmak – Legg i den nederste delen av aspargesen, Altså avskjæret – Kok opp, og – La det trekke i ca. 10 min – Ta ut aspargesbunnene og kast dem |
3 Rør ut hvetemel i melken, og – Visp melblandingen inn i suppa, – Fortsett å røre til det er kokt opp – Slå ed varmen og – La det småkoke i 5 min. |
4 Ha i fløten, og – Del eventuelt aspargesen i to – Legg den i suppa – Slå ned varmen – La det stå til aspargesen er nesten ferdig 2-3 min. – Tilsett fløten – Kok opp – Smak til med salt og pepper |
5 Serveres i dyptallerkner |

Generelle opplysninger om dagens bok:
- Forfatter: James, Erica
- Tittel: «The real Katie Lavender»
- Sjanger: chick.litt, fiksjon, samtidsroman,
- Sider: 463
- Forlag: Orion Books Ltd
- Utgitt: 2012
- Først utgitt: 2013 (Orion)
- Tilegnet: Moholt bibliotek
Flere bøker av Erica James:

One Comment Add yours