Middagstips – laks med grønnsaksterte som tilbehør

Terte fylt med asparges og grønnsaker passer skikkelig godt som tilbehør til laks.

https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4Ca 45 minEnkel

Ingredienser:

4Laksefileter
4 platerButterdeig (dypfryst)
1Egg
2Gulerøtter
150 gBrokkoli
1Squash (grønn)
¼Purrløk
¼Paprika (grønn)
1 pkAsparges topper
1 ½ dlKremfløte
 Salt og pepper

https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 La buttdeigplatene «halvtine» ca.10 min. på kjøkkenbenken
– Legg bakepapir på en stekeplate, og
– Sett stekeovnen på 200 grader
2 Legg to og to butterdeigpaler oppå hverandre, og
– Kjevle dem litt ut i lengden
– Del dem i 2 Så de blir ca. 10 X 10 cm
– Legg dem på stekebrett
– Pensle med egg
3 Stek butterdeigen i ca. 15 min
Midt i oven 200 grader
– Avkjøles på rist
4 Rens grønnsakene og
– Skjær squachen i biter ca 2X2 cm
– Strimle gulerøtter, paprika og purre
(tynne strimler)
– Skjær brokkolien i små buketter
ca 2X2 cm
5 Strø litt salt, pepper over laksen
– Stek laksen i litt smør
– Press eventuelt litt sitron over
6 Varm litt olje i en stekepanne
Middels varme,
– Tilsett grønnsakene og
– La dem surre i 60 sek.
– Tilsett aspargestopper,
– Rør rundt, og
– Tilsett kremfløten,
– Kok opp
– La det surre litt
Til aspargesen er blitt klar
da er den blitt enda grønnere,
den er ikke myk men har tyggemotstand
– Smak til med salt og pepper
7 Skjær toppen av buttdeigtertene, og
– Ta eventuelt ut litt av innmaten
– Legg i grønnsaksblandingen, og
– Topp med lokket
8 Server laksen sammen med en grønnsaksfylt terte

https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s