Brødbakst – Gulrotbrød

Dette blir skikkelige saftige Gulrotbrød som smaker godt. Det aller beste med brødet er kanskje skorpa. Den smaker helt nydelig og er sprø og fin!

Brød med gulrot Ingredienser: Forhev (8-12 timer før): 100 g Rugmel (sammalt) 20 g Byggmel (sammalt) 1 ½ dl Vann 2 g Gjær (på størrelse med en ert) Kokt kli (30 min. før) 1 ½ dl Vann 30 g Kli Kokt hvete (30 min. før) 1 ½ dl Vann 60 g Hvete (hel) 1 kg Hvetemel ½ dl Rapsolje 20 g Salt (3 ts) 20 g Gjær 5 dl Vann 300 g Gulrot (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 brød 3 timer over 2 dagerMiddels

Ingredienser:

Forhev (8-12 timer før):

100 gRugmel (sammalt)
20 gByggmel (sammalt)
1 ½ dlVann
2 gGjær (på størrelse med en ert)

Kokt kli (30 min. før)

1 ½ dlVann
30 gKli

Kokt hvete (30 min. før)

1 ½ dlVann
60 gHvete (hel)

Hoveddeig :

1 kgHvetemel
½ dlRapsolje
20 gSalt (3 ts)
20 gGjær
5 dlVann
300 gGulrot (raspet)

Brød med gulrot Ingredienser: Forhev (8-12 timer før): 100 g Rugmel (sammalt) 20 g Byggmel (sammalt) 1 ½ dl Vann 2 g Gjær (på størrelse med en ert) Kokt kli (30 min. før) 1 ½ dl Vann 30 g Kli Kokt hvete (30 min. før) 1 ½ dl Vann 60 g Hvete (hel) 1 kg Hvetemel ½ dl Rapsolje 20 g Salt (3 ts) 20 g Gjær 5 dl Vann 300 g Gulrot (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag rughev (8-12 timer før):
– Løs gjæra opp i vannet, og
– Rør inn bygg- og rugmel
2 Lag kokt hvete:
– Kok vann og hele hvetekorn i 5 min.
– Slå av plata, og
– La det stå og avkjøle seg til romtemperatur
2 Lag kokt kli:
– Kok opp vann og kli.
– Avkjøl romtemperatur
3 Bland sammen alle ingrediensene med unntak av gulrot, men inkludert kokt hvete, rughev og kokt kli
– Elt i 5 min (med maskin)
Eller 10 min for hånd
– Tilsett gulrot
– Elt i 5 min (med maskin)
Eller 10 min for hånd
– Dekk til bollen, og
– La deigen heve i en timer
4 Hell deigen ut på et bakebord,
– Del deigen i 3, og
– Form tre runde kuler
– La dem hvile i 10 min. under en bakeduk
5 Form runde brød
– Legg brødene på stekebrett dekket med bakepapir
– Snitt en spiral i hvert brød med en skapt kniv
– Dekk brødene med en bakeduk
– La brødene etterheve i 1-2 timer
Til dobbel størrelse
6 Stekes på 230 grader i 45 – 60 min.

Brød med gulrot Ingredienser: Forhev (8-12 timer før): 100 g Rugmel (sammalt) 20 g Byggmel (sammalt) 1 ½ dl Vann 2 g Gjær (på størrelse med en ert) Kokt kli (30 min. før) 1 ½ dl Vann 30 g Kli Kokt hvete (30 min. før) 1 ½ dl Vann 60 g Hvete (hel) 1 kg Hvetemel ½ dl Rapsolje 20 g Salt (3 ts) 20 g Gjær 5 dl Vann 300 g Gulrot (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s