Selma kommer fra det 2.kullet ti Escorts Heloise (IZA). Iza ble født i 2016, var kvalifisert for Cruft allerede i 2017, og er norsk og svensk utstillingschampion. Selmas far heter Torres Von den Black Dimond (REX) og er dansk, ungarsk og tysk champion. Så det litt å slekte på – Ikke rart valpene er søte!
For å hoppe rett til oppskriften på Veggieburger – trykk HER

Nå har valpen vår Selma endelig blitt 6 uker, og det er bare 2 uker igjen til vi kan hente henne. Og jeg gleder meg å ufattelig mye. Vi kan hente henne samme helg som vi går ut i ferie. Derfor blir ferien på sommerhuset vårt i år. Der kan hun forhåpentligvis kose seg i den friske luften, og bli trygg og stueren før hverdagen begynner.

Det skal bli rart å få en hund i hus igjen. Det er lenge siden sist, og enda lengre siden vi hadde valp. Jeg får ikke sagt det nok – jeg gleder med skikkelig

Veggieburger av bulgur, bønner og valnøtter er et flott alternativ til hamburger. Den er saftig og god, og ikke minst enkel å lage. Burgeren skal hvile minst en time i kjøleskap før den legges på grillen. Dette betyr at den kan lages god tid før man skal severe den.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 15 min (+ 1 time i kjøleskap) | Enkel |
Ingredienser:
1 ½ dl | Bulgur |
3 dl | Vann |
2 ss | Olje (oliven) |
1 | Løk (liten) |
1 bx | Pinto bønner (skylt) |
1 ½ ss | Soyasaus |
2 dl | Valnøtter |
2 ss | Koriander (hakket) |
½ ts | (Spis)Kummen |
Chiliflak, salt og pepper |
Tips! Du kan bruke Kideybønner isteden for pintobønner hvis du ønsker det.
Slik gjør du:
1 Ha bulgur og vann i en kasserolle – Kok opp og – Legg på lokk, – Slå ned varmen til middels og – La småkoke til alt vann er borte Ca 15 min. |
2 Rens løken, og – Skjær den i små biter – Varm oljen i en stekepanne middels varme – Ha i løken og – La den surre til den blir myk og blank |
3 Ha bulgur og løk i en foodprosessor – Tilsett resten av ingrediensene – Kjør til alt er most sammen – Smak til med salt og pepper og eventuelt chiliflak |
4 Form til 4 burgere – Dekk dem med plast, og – La dem ligge en time i kjøleskapet |
5 Pensle burgerne med olje – Legges på varm grill og – Grilles i ca 4 min. på hver side |
6 Serveres i burgerbrød, gjerne sammen med chilimajones, salat og tomat eller en Grillet maissalat |
Anbefalt tilbehør:

For å komme til tidligere innlegg om SELMA – trykk på leken ved siden av bildet: