Selma 6 uker og veggieburger på grillen

Selma kommer fra det 2.kullet ti Escorts Heloise (IZA). Iza ble født i 2016, var kvalifisert for Cruft allerede i 2017, og er norsk og svensk utstillingschampion. Selmas far heter Torres Von den Black Dimond (REX) og er dansk, ungarsk og tysk champion. Så det litt å slekte på – Ikke rart valpene er søte!

For å hoppe rett til oppskriften på Veggieburger – trykk HER

Selma Dvergschnauzer - sort 6 uker gammel https://heidisboble.no/ @heidisbob

Nå har valpen vår Selma endelig blitt 6 uker, og det er bare 2 uker igjen til vi kan hente henne. Og jeg gleder meg å ufattelig mye. Vi kan hente henne samme helg som vi går ut i ferie. Derfor blir ferien på sommerhuset vårt i år. Der kan hun forhåpentligvis kose seg i den friske luften, og bli trygg og stueren før hverdagen begynner.

Selma Dvergschnauzer - sort 6 uker gammel https://heidisboble.no/ @heidisbob

Det skal bli rart å få en hund i hus igjen. Det er lenge siden sist, og enda lengre siden vi hadde valp. Jeg får ikke sagt det nok – jeg gleder med skikkelig

Selma Dvergschnauzer - sort 6 uker gammel https://heidisboble.no/ @heidisbob

Veggieburger

Veggieburger av bulgur, bønner og valnøtter er et flott alternativ til hamburger. Den er saftig og god, og ikke minst enkel å lage. Burgeren skal hvile minst en time i kjøleskap før den legges på grillen. Dette betyr at den kan lages god tid før man skal severe den.

Veggieburger av bulgur, bønner og valnøtter Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 15 min (+ 1 time i kjøleskap) Enkel Ingredienser: 2 ss Olje (oliven) 1 Løk (liten) 1 ½ dl Bulgur 3 dl Vann 1 bx Pinto bønner (skylt) 1 ½ ss Soyasaus 2 dl Valnøtter 2 ss Koriander (hakket) ½ ts Kummen Chiliflak, salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 15 min (+ 1 time i kjøleskap)Enkel

Ingredienser:

1 ½ dl Bulgur
3 dlVann
2 ssOlje (oliven)
1Løk (liten)
1 bxPinto bønner (skylt)
1 ½ ssSoyasaus
2 dlValnøtter
2 ssKoriander (hakket)
½ ts(Spis)Kummen
 Chiliflak, salt og pepper

Tips! Du kan bruke Kideybønner isteden for pintobønner hvis du ønsker det.

Slik gjør du:

1 Ha bulgur og vann i en kasserolle
– Kok opp og
– Legg på lokk,
– Slå ned varmen til middels og
– La småkoke til alt vann er borte
Ca 15 min.
2 Rens løken, og
– Skjær den i små biter
– Varm oljen i en stekepanne middels varme
– Ha i løken og –
La den surre til den blir myk og blank
3 Ha bulgur og løk i en foodprosessor
– Tilsett resten av ingrediensene
– Kjør til alt er most sammen
– Smak til med salt og pepper og eventuelt chiliflak
4 Form til 4 burgere
– Dekk dem med plast, og
– La dem ligge en time i kjøleskapet
5 Pensle burgerne med olje
– Legges på varm grill og
– Grilles i ca 4 min. på hver side
6 Serveres i burgerbrød,
gjerne sammen med chilimajones, salat og tomat eller en Grillet maissalat

Anbefalt tilbehør:

Veggieburger av bulgur, bønner og valnøtter Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 15 min (+ 1 time i kjøleskap) Enkel Ingredienser: 2 ss Olje (oliven) 1 Løk (liten) 1 ½ dl Bulgur 3 dl Vann 1 bx Pinto bønner (skylt) 1 ½ ss Soyasaus 2 dl Valnøtter 2 ss Koriander (hakket) ½ ts Kummen Chiliflak, salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

For å komme til tidligere innlegg om SELMA – trykk på leken ved siden av bildet:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s