Dagens lunsj – Jukserisotto med squash, toppet med speilegg

Av og til når jeg har avskjær fra grønnsaker og sånt i fryseren bruker jeg å lage jukserisotto. Da har jeg alle grønnsakene og tomatene sammen med en buljongterning i en kasserolle med litt vann og koker opp, og lar det så stå og putre på komfyren en stund. Så kjører jeg den med stavmikseren, tilsetter ris og lar den putre videre. Enkelt og greit.

Jukserisotto med squash toppet med speilegg Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-4 60 min. Enkel Ingredienser 4 dl Vann 1 Løk (hakket) 3-4 Tomater Sjampinjong (stilker) Asparges (bunner) ½ Paprika (i biter) 1 Gulrot (i biter) Vårløk/gressløk 3 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 2 Buljongterning (grønnsak) 1 Squash (i terninger) 2 dl Ris Salt og pepper 3-4 Egg 
https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-460 min.Enkel

Ingredienser:

4 dlVann
1Løk (hakket)
3-4Tomater
 Sjampinjong (stilker)
 Asparges (bunner – avbrekk)
½Paprika (i biter)
1Gulrot (i biter)
 Vårløk/gressløk
3 feddHvitløk
¼Chili (rød)
2Buljongterning (grønnsak)
1Squash (i terninger)
2 dlRis
 Salt og pepper
3-4Egg

Tips! I sausen kan bruke de grønnsaksrestene du har i fryseren eller for hånden, men tomater og løk må være med – ellers kan du bruke det du har.

Slik gjør du:

1 Ha vann, buljong, ¼ ts pepper og alle grønnsaker med unntak av squashen i en kasserolle
– Kok opp
– Slå ned varmen, og
– Legg på et lokk
– La det putre i ca 20 min.
2 Ta sausen av varmen, og
– Kjør med stavmikser til en glatt saus
3 Skjær squashen  i kuber
– Vask ca 2 dl ris
4 Ha risen og squashen i sausen
– Rør rundt
– Sett på lokk, og
– Sett kasserollen tilbake på varmen
– La det småputre til risen er slik du vil ha den
Rør av og til
– Smak til med salt og pepper
5 Stek speileggene i en stekepanne med smør
6 Legg en raus øse med jukserisotto på hvert fat
– Topp med speilegg og
– Server straks, gjerne sammen med litt godt brød

Jukserisotto med squash toppet med speilegg Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-4 60 min. Enkel Ingredienser 4 dl Vann 1 Løk (hakket) 3-4 Tomater Sjampinjong (stilker) Asparges (bunner) ½ Paprika (i biter) 1 Gulrot (i biter) Vårløk/gressløk 3 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 2 Buljongterning (grønnsak) 1 Squash (i terninger) 2 dl Ris Salt og pepper 3-4 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s