Mac and squeese, eller mac and cheese med raspet squash (mac and squeese), er en skikkelig matpakkefavoritt. Det blir ikke det samme som mac and cheese, for denne blir fastere og lettere å håndtere. Den er enkel å lage; Røres sammen, stekes og avkjøles, skjæres i biter og puttes i matpakkene gjerne sammen med en frisk salat eller frukt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 60 min | Enkel |
Ingredienser:
2 ½ dl | Makaroni (kokes) |
300 g | Squash |
1 | Mozzarella |
2 dl | Ost (revet – cheddar eller annen) |
75 g | Parmesan (revet) |
½ dl | Olje (oliven) |
2 ½ dl | Hvetemel (140 g) |
1 ½ ts | Bakepulver |
1 ts | Salt |
4 | Egg |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader – Smør en form (ca 20×30 cm eller en rund form ca 20-22 cm ) |
2 Kok makaroniene, og – Hell av vannet |
3 Rasp squashen – Rasp cheddar og parmesan – Renn av mozzarellaen og – Riv den opp i små biter |
4 Bland sammen egg, olje, mel, salt og egg – Bland sammen til en røre – Tilsett makaroni, squash og ostene – Rør så alt bil jevnt fordelt – Hell røra i den ildfasteformen |
5 Stekes i 40 minutter Til den bobler |
6 Avkjøles og skjæres i biter, og – Legges i matpakkene eller den kan spises varm rett ut av ovnen |
