Tilbehør – Kantarellstuing

Kantarellstuing passer godt som tilbehør til kjøtt, spesielt til vilt. Som fyll i omelett, eller på brødskiva er det helt fantastisk.

Kantarellstuing Ingredienser 300 g Kantareller 2 ss Smør 1 Løk 1 ts Timian (Tørket) ½ ts Pepper (svart) 2 dl Fløte Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 min.Enkel

Kantarellblingser / Smørbrød med kantareller / toast med kantarellstuing Ingredienser 300 g Kantareller 2 ss Smør 1 Løk 1 ts Timian (Tørket) ½ ts Pepper (svart) 2 dl Fløte 4 skiver Formloff (for oppskrift - trykk HER) 2 ss Parmesan (revet) 2 ss Persille (hakket) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

300 gKantareller
2 ssSmør
1Løk
1 tsTimian (Tørket)
½ tsPepper (svart)
2 dlFløte
Persille til pynt (vagfritt)
 Salt

Slik gjør du:

1 Rens og børst soppen
– Del den i mindre biter
– Finhakk løken
– Riv parmesanen og
– Hakk persillen
2 Smelt smør i en varm panne
– Legg kantarellen i pannen når smøret er smeltet, og
– Stek soppen til vannet er fordampet.
3 Tilsett løken, timian og sort pepper.
– Senk temperaturen middels varme
– La det frese til soppen har fått farge, og  
løken har blitt gjennomsiktig og myk
4 Hell over fløten, og
– La det koke opp
– Slå ned varmen og
– La det surre litt
ca 1-2 min
5 Smak til med salt, og
– Server

Toast med kantarellstuing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s