Dagens frokost – Vafler med Rips og squash

Disse rips- og squashvaflene er et litt sunnere alternativ enn vanlige vafler. De er gode på smak og tenger strengt tatt ikke noen topping. Men de smaker også godt med syltetøy og/eller ost.

Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min.Enkel

Ingredienser:

2 dlHavregryn (eller havremel)
2 dlFullkorn hvetemel
1 dlHvetemel
1 tsBakepulver
2Egg
100 gSquash (raspet)
3-5 dlMelk
100 gRips
 Smør (til steking)

Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kjør havregrynene i foodprosessor til det blir «mel»
– Rasp squashen, og
– Klem ut (det meste av) vannet
2 Ha alle ingrediensene med unntak av rips og smør i en bolle, og
– Bland godt
Røra skal være litt tykk
– Rør inn ripsene tilslutt
3 Smør vaffeljernet godt med smør eller olje
– Ha i vaffelrøre, og
– Stek vaflene dem gylne
 4 Legg de ferdig stekte vaflene på en rist
Da blir de litt sprøere
5 Legg vaflene på et serveringsfat når de skal serveres
Serves nystekte,

Rips- og squashvafler Ingredienser: 2 dl Havregryn (eller havremel) 2 dl Fullkorn hvetemel 1 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 Egg 100 g Squash (raspet) 3-5 dl Melk 100 g Rips Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s