6 juledag og det blir det sitronfromasj til dessert

Sitronfromasj er en frisk og god dessert som passer til enhver anledning, også når det er jul. Derfor blir det en frisk og god sitronfromasj til dessert i dag, på selveste lille nyttårsaften.

Sitronfromasj Ingredienser: 5 plater Gelatin ½ dl Vann 4 ss Sukker 1 Sitron (saft og revet skall av) 2 Egg 2 ss Sukker 4 dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min. + tid til å stivneEnkel

Ingredienser:

5 platerGelatin
½ dlVann
4 ssSukker
2Sitroner (saft )
2Egg
2 ssSukker
4 dlKremfløte

Slik gjør du:

1 La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter
– Press sitronene
2 Visp egg og sukker til eggedosis
3 Kok opp vann og 4 ss sukker til sukkeret er oppløst
– Klem vannet ut av gelatinen og
– Rør det i sukkervannet
– Bland sitronsaften i vannet
4 Visp kremfløten til luftig krem
5 Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen
– Bland forsiktig kremen inn i eggedosisen
6 Helles i porsjonsglass eller serveringsskål og
–  Settes i kjøleskapet 4-5 timer, eller natten over

Sitronfromasj Ingredienser: 5 plater Gelatin ½ dl Vann 4 ss Sukker 1 Sitron (saft og revet skall av) 2 Egg 2 ss Sukker 4 dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s