Jeg klarer ikke helt å gi slipp på jula enda. Treet er opp, adventstaken og – stjernen er fremdeles fremme, det er hjemmekontor. Det er vanskelig å tro at hverdagen har begynt. Derfor blir det kjøttkaker med rødkål og ripsgele til middag i dag – så får vi ta det litt gradvis (utover mot påske?). Jeg liker å tilsette litt løk, gulrot og persille i kjøttkakene mine. Det gir saftig kjøttkaker som smaker utrolig godt (og så fikk jeg lurt i kidsa litt mer grønt).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | Middels |
Ingredienser:
500 g | Kjøttdeig |
½ ts | Salt |
½ ts | Pepper |
3 ss | Potetmel |
3 ss | Brødrasp |
2 – 2 ½ dl | Melk |
1 | Egg |
½ – 1 | Løk (raspet) |
½ – 1 | Gulrot (raspet) |
1 ss | Persille (tørket) |
Tips! Du kan godt lage kjøttkakene uten løk, gulrot og persille

Slik gjør du:
1 Skrell løk og gulrot – Rasp løk og gulrot – Stek løken på middelsvarme til den er blitt blank Ca 4 min – Rør inn gulroten – La det surre i 1-2 min |
2 Bland kjøttdeigen med salt – Rør til deigen blir seig bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-spade – Rør inn pepper, persille, potetmel og egg – Spe med melk Deigen skal bli ganske løs, men likevel så fast at du kan forme den – Rør inn løk og gulrot |
3 Ha litt vann i en kasserolle med lokk så mye vann at det akkurat dekker bunnen – Kok opp vannet – Slå plata på det laveste |
4 Ha smør i stekepanna, og – Sett den på middels varme – Form kjøttkaker med en skje dyppet i kaldt vann – Stek kjøttkakene i smør – Når kjøttkakene er ferdig, Legg dem over i kasserollen Ha på lokket – La dem dampe litt før servering Så de blir gjennom «stekte» |
5 Serveres rykende varme, gjerne sammen med poteter, rødkål og ripsgele |
Forslag til tilbehør:
