Epler, epler, epler – Kamskjell med en frisk eplesalat

Som dere kanskje husker, fikk jeg en eske med flotte epler av min fantastiske svigerdatter – Ida. Så nå blir det retter med epler fremover. I går hadde vi middagsgjest, og da nyttet jeg anledningen til å servere en enkel forrett som bestod av kamskjell og en frisk eplesalat. Det var jo bare sååååå utrolig godt. Det jeg fant ut, etter å ha spist denne retten er at kamskjell og eple passer skikkelig godt sammen!

.

Kamskjell med en frisk eplesalat Ingredienser 8 - 12 Kamskjell (ferske eller frosne) 1 ss Olje (raps) 1 ss Smør Eplesalat: 1 Eple (strimlet) 1 ts Rapsolje (gjerne extra virgin) 8 Sukkererter (strimlet) Koriander og/eller andre grønne urter Salt, pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 15 minEnkel

Ingredienser:

8-12Kamskjell (ferske eller frosne)
1 ssOlje (raps)
1 ssSmør

Eplesalat:

1Eple (strimlet)
1 tsRapsolje (gjerne extra virgin)
8Sukkererter (strimlet)
 Koriander og/eller andre grønne urter (valgfritt)
 Salt, pepper (nykvernet)

Kamskjell med en frisk eplesalat Ingredienser 8 - 12 Kamskjell (ferske eller frosne) 1 ss Olje (raps) 1 ss Smør Eplesalat: 1 Eple (strimlet) 1 ts Rapsolje (gjerne extra virgin) 8 Sukkererter (strimlet) Koriander og/eller andre grønne urter Salt, pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ferske kamskjell
– Rens Kamskjellene:
–  Før en skarp kniv på innsiden av det flate skjellet.
– Kutt muskelen
– Fjern muskelen fra skjellet med en spiseskje.
– Dytt så muskelen vekk fra organene og
– Skyll muskelen grundig  
For å fjerne sand
– Sett kamskjellene på et fat  

1A Frosne kamskjell
– Tin kamskjellene i kjøleskapet
– Legg dem på tørkepapir, og
– Tørk dem godt
– Sett kamskjellene på et fat
2 Lag eplesalaten:
– Ta ut kjernehus fra eplet
– Strimle det I 2 mm tykke og ca 4 cm lange strimler
– Skjær sukkerertene i litt tykkere strimler
– Ha strimlene i en bolle, og
– Kvern over salt og pepper
– Hell over oljen og
– Bruk to gafler til å løfte på eplebitene så oljen fordeler seg jevnt over salaten
3 Hakk urtene
4 Krydre begge siden av kamskjellene godt med salt og pepper
– Stek kamskjellene på høy varme
ca 30-45 sekunder per side 
De er ferdige når de gjør motstand når du trykker lett på dem
5 Legg kamskjellene på varme fat
– Topp dem med eplesalat, og
– Renn litt ekstra olje over om du ønsker
6 Serveres med en gang

Kamskjell med en frisk eplesalat Ingredienser 8 - 12 Kamskjell (ferske eller frosne) 1 ss Olje (raps) 1 ss Smør Eplesalat: 1 Eple (strimlet) 1 ts Rapsolje (gjerne extra virgin) 8 Sukkererter (strimlet) Koriander og/eller andre grønne urter Salt, pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s