Disse hjemmebakte smørbrødkjeksene om Digestive, men de er noe mindre søte. De smaker godt, og passer fint som noe godt til kaffen enten med ost , syltetøy eller rett og slett slik de er. Hvis du ønsker søtere kjekser kan du øke sukkermengden til 100 gram isteden for 75 g.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 20 | 1 time | Middels |

Ingredienser:
250 g | Fullkorn hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
½ ts | Salt |
75 g | Sukker |
100 g | Smør |
½ – ¾ dl | Melk |
Tips oppbevares i en lufttett boks. Holdbar i ca 1 uke. Deigen kan også fryses.
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
2 Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en foodprosessor Eller i en bakebolle |
3 Tilsett smøret, og – Kjør raskt sammen Eller bruk fingrene |
4 Tilsett melken og – Arbeid deigen sammen til en fast deig Hvis deigen blir tørr, tilsett mer melk |
5Ha litt mel på et bakebord, og på kjevla – Kjevle ut deigen til ca ½ cm tykkelse, og – Trykk ut rundinger som er ca 6-7 cm i diameter – Legg rundingene på stekbrettet, og – Prikk dem med en gaffel |
6 Stekes i ca 15-20 min Til de er lys gylne |
7 Avkjøles på rist |
