Påskekos med hjemmebakte “Digestive”

Disse hjemmebakte smørbrødkjeksene om Digestive, men de er noe mindre søte. De smaker godt, og passer fint som noe godt til kaffen enten med ost , syltetøy eller rett og slett slik de er. Hvis du ønsker søtere kjekser kan du øke sukkermengden til 100 gram isteden for 75 g.

Digestive – hjemmelagete kjekser Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 20 1 time Middels Ingredienser: 250 g Fullkorn hvetemel 1 ts Bakepulver ½ ts Salt 75 g Sukker 100 g Smør ½ - ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble
Digestive- kjeksene utformet som hundebein

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 20 1 timeMiddels

Digestive – hjemmelagete kjekser Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 20 1 time Middels Ingredienser: 250 g Fullkorn hvetemel 1 ts Bakepulver ½ ts Salt 75 g Sukker 100 g Smør ½ - ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble
Digestive- kjeksene utformet som hundebein

Ingredienser:

250 gFullkorn hvetemel
1 tsBakepulver
½ tsSalt
75 gSukker
100 gSmør
½ – ¾ dlMelk

Tips oppbevares i en lufttett boks. Holdbar i ca 1 uke. Deigen kan også fryses.

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en foodprosessor
Eller i en bakebolle
3 Tilsett smøret, og
– Kjør raskt sammen
Eller bruk fingrene
4 Tilsett melken og
– Arbeid deigen sammen til en fast deig
Hvis deigen blir tørr, tilsett mer melk
5Ha litt mel på et bakebord, og på kjevla
– Kjevle ut deigen til ca ½ cm tykkelse, og
– Trykk ut rundinger som er ca 6-7 cm i diameter
– Legg rundingene på stekbrettet, og
– Prikk dem med en gaffel

6 Stekes i ca 15-20 min
Til de er lys gylne
7 Avkjøles på rist

Digestive – hjemmelagete kjekser Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 20 1 time Middels Ingredienser: 250 g Fullkorn hvetemel 1 ts Bakepulver ½ ts Salt 75 g Sukker 100 g Smør ½ - ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble
Digestive- kjeksene utformet som hundebein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s