Påskekake – Appelsin-, Banan-, og Karamellkake

Siden det er påskeferie, tjuvstarter vi med en Appelsin-, Banan-, og Karamellkake. Den er selvfølgelig stappfull av appelsin, banan og karamell – altså alt som er godt. En skikkelig påskekake kan en vel si.

Appelsin-, Banan- og karamellkake (heidisboble original) Ingredienser 3 dl Melk 1 dl Appelsinsaft (presset) 175 g Smør 2 ½ dl Sukker 2 ½ dl Brunsukker 3 Egg 2 ts Vaniljeekstrakt 2 ts Kanel 2 ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 4 Bananer (overmodne og most) Appelsinkaramell: 1½ dl Appelsinsaft (nypresset) 300g Sukker 2 ss Sirup (glykose eller mais) 30 g Smør 1½ dl Fløte 2 ts Vanilje ekstrakt ¼ ts Salt Karamelliserte bananer: 2 ss Sukker 1 ss Smør 3 Bananer (skivet) Appelsingele: 2 dl Appelsinsaft (nypresset) 2 ss Sukker 3 Gelatinblader Fyll og topping 6 dl Kremfløte 2 ss Appelsinmarmelade https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 8-12 ca 3-4 timer Middels

Ingredienser;

3 dlMelk
1 dlAppelsinsaft (presset)
175 gSmør
2 ½ dlSukker
2 ½ dlBrunsukker
3Egg
2 tsVaniljeekstrakt
2 tsKanel
2 tsBakepulver
7 ½ dlHvetemel
4Bananer (overmodne og most)

Appelsinkaramell:

1½ dlAppelsinsaft (nypresset)
300gSukker
2 ssSirup (glykose eller mais)
30 gSmør
1½ dlFløte
2 tsVanilje ekstrakt
¼ tsSalt

Karamelliserte bananer:

2 ssSukker
1 ssSmør
3Bananer (skivet)

Appelsingele:

2 dlAppelsinsaft (nypresset)
2 ssSukker
3Gelatinblader
1Appelsin (skivet)

Fyll og topping

6 dlKremfløte
2 ssAppelsinmarmelade

Appelsin-, Banan- og karamellkake (heidisboble original) Ingredienser 3 dl Melk 1 dl Appelsinsaft (presset) 175 g Smør 2 ½ dl Sukker 2 ½ dl Brunsukker 3 Egg 2 ts Vaniljeekstrakt 2 ts Kanel 2 ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 4 Bananer (overmodne og most) Appelsinkaramell: 1½ dl Appelsinsaft (nypresset) 300g Sukker 2 ss Sirup (glykose eller mais) 30 g Smør 1½ dl Fløte 2 ts Vanilje ekstrakt ¼ ts Salt Karamelliserte bananer: 2 ss Sukker 1 ss Smør 3 Bananer (skivet) Appelsingele: 2 dl Appelsinsaft (nypresset) 2 ss Sukker 3 Gelatinblader Fyll og topping 6 dl Kremfløte 2 ss Appelsinmarmelade https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader,
– Legg bakepapir i bunnen av en langpanne
Eller 3 former på ca 20 cm
– Smør sidene godt
2 Bland sammen melk, appelsinsaft
– Rør godt og
– La det stå i 15 min
3 Ha smør og sukker i en en bolle, og
– Pisk til den er lys og luftig Ca 3-4 min.
– Pisk inn vaniljeekstrakt og egg
Et omgangen på lav hastighet
4 Bland sammen mel, bakepulver og kanel
5 Tilsett ¼ av melblandingen til smør- og sukker blandingen
– Tilsett ¼ av melken
– Pisk godt så alt blir blandet
Tilsett ¼ av melblandingen til smør- og sukker blandingen
– Tilsett ¼ av melken
– Pisk godt så alt blir blandet
– Fortsett til all melk og sukker er blandet inn i røra
6 Mos bananene og
– Vend dem inn i røra
7 Helles i langpanna Jevn ut toppen
8 Stekes i ca 20 min.
9 Lag appelsinkaramellen:
Ha appelsinsaft, sukker og sirup i en kasserolle
– Sett plata på middels varme
– Rør litt på kasserollen når sukkeret smelter og det begynner å koke
Du trenger ikke røre, bare bevege kasserollen litt
– La det koke til det er blitt en dyp gylden farge
– Ta Kasserollen vekk fra pannen
– Tilsett fløte og smør
– Rør til karamellen har roet seg og karamellen har samlet seg
– Rør inn vaniljeekstrakten
– La det kjøle seg ned litt
10 Lag appelsin geleen:
– Legg gelatinen i vann, og
– La dem ligge i 3-5 min.
– Press appelsiner, og
– Ha saften i en kasserolle
– Tilsett 2 ss sukker og
– La det koke (nesten) opp
– Ta appelsinsaften av plata
– Klem vannet ut av gelatinen, og
– Rør den inn i appelsinsaften
– La det stå til geleen begynner å bli tjukk
– Rør av og til
11 Lag de karamelliserte bananene:
– Skjær bananene i skiver
– Ha smør og sukker i en stekepanne
– Sett plata på middels varme og
– La smør og sukker bli gyllent brunt og karamellisert
– Rør forsiktig inn bananene
– Ta kasserollen av plata og
– La det avkjøles omtrent til romtemperatur
12 Pisk omtrent ½ av fløten til krem
13 Monter kaken:
– Snu kakebunnen og
– Skjær ut tre sirkler på ca 20 cm
Det kan være at den ene sirkelen må skjæres ut som to
bruk da den delte i midten
– Legg den ene kakebunnen i bunnen av ei springform på 20 cm
– Legg på 2 ss med appelsinmarmelade og
– Fordel det utover kakebunnen
Et tynt lag
– Ta ca 2 ss krem og
– Fordel denne i et tynt lag over marmeladen
– Resten av kremen i en sprøytepose og – Sprøyt to sirkler med krem langs kanten på kakebunnen Så det blir et (stort) hulrom i midten
– Hell nå omtrent ½ av den avkjølte appelsinkaramellen i hulrommet
Det skal nesten fylle hulrommet men ikke renne over
– Legg kakebunn nurmmer 2 over
Hvis du måtte skjære ut en kakebunn i flere deler,
så er det den du skal bruke nå
– Sprøyt en sirkel krem langs kanten på kakebunnen Så det blir et (stort) hulrom i midten – Ha restene av kremen i en bolle
– Tilsett de avkjølte karamelliserte bananene
– Rør rundt så de blir godt blandet
Smak til med litt appelsinkaramell hvis du ønsker
– Ha blandingen i hulrommet
– Legg den siste kakebunnen over
– Sett kaken i kjøleskapet,
Til geleen begynner å tjukne
– Skjær en appelsin i tynne skiver
– Skjær vekk skallet og det hvite
– Legg appelsinskivene på toppen av kaka, og
– Fordel over den nesten stivnede geleen, og
– Sett kaka tilbake i kjøleskapet,
Til geleen er stivnet
14 Ta kaka forsiktig t av forma og
– Legg den over på et kakefat
– Pisk resten av fløten til krem, og
– Pynt med krem,
– Drypp eventuelt litt appelsinkaramell over kaken, og
– Pynt med hva du måtte ønske


Tips! Hvis du vil spare tid begynner du med geleen, og legger en kakebunn i en springformen (20 cm), legger på appelsinskiver og den (tjukke) appelsingeleen. Setter det i kjøleskapet. Så monter du kaka i følge pkt 13, men direkte på et kakefat. Det siste du gjør, før du pynter med krem mm., er å legge på den siste kakebunnen med appelsingele.

 

Appelsin-, Banan- og karamellkake (heidisboble original) Ingredienser 3 dl Melk 1 dl Appelsinsaft (presset) 175 g Smør 2 ½ dl Sukker 2 ½ dl Brunsukker 3 Egg 2 ts Vaniljeekstrakt 2 ts Kanel 2 ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 4 Bananer (overmodne og most) Appelsinkaramell: 1½ dl Appelsinsaft (nypresset) 300g Sukker 2 ss Sirup (glykose eller mais) 30 g Smør 1½ dl Fløte 2 ts Vanilje ekstrakt ¼ ts Salt Karamelliserte bananer: 2 ss Sukker 1 ss Smør 3 Bananer (skivet) Appelsingele: 2 dl Appelsinsaft (nypresset) 2 ss Sukker 3 Gelatinblader Fyll og topping 6 dl Kremfløte 2 ss Appelsinmarmelade https://heidisboble.no/ @heidisboble

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s