Siden jeg hadde røre igen fra påskevaflene, ble det påskelaper til frokost i dag. Selvfølgelig ble de toppet med sjokoladekrem og appelsinbåter. Skikkelig godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 personer | 45 min. | Enkel |

Ingredienser:
4 | Egg |
5 dl | Kulturmelk (skummet) |
2 dl | Lettmelk |
1 dl | Vann |
2 dl | Appelsinsaft (presset eller juice) |
700 g | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
1 ts | Natron |
1 ts | Kardemomme |
Konditorfarge (gul -valgfri) | |
200 g | Smør (smeltet) |
Sjokoladekrem topping:
2 | Appelsiner |
100 g | Kokesjokolade (smeltet) |
3 dl | Kremfløte (pisket) |
1 | Kvikklunsj |

Slik gjør du:
1 Pisk egg og sukker til eggedosis |
2 Rør inn melk, vann og appelsinsaft – Visp inn mel bakepulver, natron og kardemomme – Visp til du har en glatt røre Uten klumper – Hvis du ønsker gule lapper, tilsett konditorfarge Litt etter litt og rør godt inni mellom |
3 La røren hvile i 15 minutter |
4 Skrell appelsinene, og – Skjær ut appelsinfiletene Eller bare del dem i båter |
5 Smelt kokesjokoladen over vannbad |
6 Knus kvikklunsjen |
7 Pisk fløten til krem – Rør inn den smeltete kokesjokoladen – Rør inn kvikklunsjbitene |
8 Smelt 200 g smør, og – Rør smøret inn i røra |
9 Stek lappene: – Sett stekepannen på middelsvarme (Ikke bruk smør!) – Legg i ca 1 ss røre De blir ca. 12 cm i diameter – Når røren har svellet opp, og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade |
10 Server lappene med sjokoladekrem og appelsinbåter |
