Kamskjell servert med små biter med sprøstekt parmaskinke, gressløk, revet parmesan og noen ruccolablader. Kan det egentlig gjøres bedre?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20-30 min. | Enkel |
Ingredienser:
8 | Kamskjell |
1 ss | Smør |
2 ts | Limesaft (nypresset) |
1 ½ ts | Olivenolje (kaldpresset) |
4 skiver | Spekeskinke (tynne) |
Ca 12 blader | Ruccola |
Parmesan | |
Gressløk | |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 225 grader |
2 Press limen – Bland sammen limesaft og olje – Smakt til med salt og eventuelt pepper |
3 Hakk gressløken til passe biter |
4 Finn noen fine ruccolablader – Del dem gjerne i to eller tre |
4 Skjær noen parmesanskiver Bruk ostehøvel eller rasp den |
5 Riv opp spekskinkebitene, – Legg dem på bakepapir og – Sett dem i stekeovnen i ca. 15 min |
6 Smelt smøret i en stekepanne – Stek kamskjellene i ca. 90 sek på hver side – Ta kamskjellene ut av panna, og – Hell over limeblandingen |
7 Sett 2 kamskjell på hver tallerken – Legg over biter av spekeskinke og parmesan – Dryss over litt gressløk |
.
