Sommermat – Kamskjell med parmesan og spekeskinke

Kamskjell servert med små biter med sprøstekt parmaskinke, gressløk, revet parmesan og noen ruccolablader. Kan det egentlig gjøres bedre?

Kamskjell med parmesan og spekeskinke Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 20-30 min. Enkel Ingredienser: 8 Kamskjell 1 ss Smør 2 ts Limesaft (nypresset) 1 ½ ts Olivenolje (kaldpresset) 4 skiver Spekeskinke (tynne) Ca 12 blader Ruccola Parmesan Gressløk Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420-30 min.Enkel

Ingredienser:

8Kamskjell
1 ssSmør
2 tsLimesaft (nypresset)
1 ½ tsOlivenolje (kaldpresset)
4 skiverSpekeskinke (tynne)
Ca 12 bladerRuccola
 Parmesan
 Gressløk
 Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 225 grader
2 Press limen
–  Bland sammen limesaft og olje
– Smakt til med salt og eventuelt pepper
3 Hakk gressløken til passe biter
4 Finn noen fine ruccolablader
– Del dem gjerne i to eller tre
4 Skjær noen parmesanskiver
Bruk ostehøvel eller rasp den
5 Riv opp spekskinkebitene,
– Legg dem på bakepapir og
– Sett dem i stekeovnen i ca. 15 min
6 Smelt smøret i en stekepanne
– Stek kamskjellene i ca. 90 sek på hver side
– Ta kamskjellene ut av panna, og
– Hell over limeblandingen
7 Sett 2 kamskjell på hver tallerken
– Legg over biter av spekeskinke og parmesan
– Dryss over litt gressløk

.

Kamskjell med parmesan og spekeskinke Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 20-30 min. Enkel Ingredienser: 8 Kamskjell 1 ss Smør 2 ts Limesaft (nypresset) 1 ½ ts Olivenolje (kaldpresset) 4 skiver Spekeskinke (tynne) Ca 12 blader Ruccola Parmesan Gressløk Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s