«La alt håp fare» av Geir Tangen med Pavlova

I forrige uke fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av «La alt håp fare», fra Vigmostad og Bjørke. Boka er skrevet av Geir Tangen, som er en norsk kriminalforfatter, lærer og bokblogger. Han debuterte som forfatter i 2016 med boka «Maestro», som til nå er solgt til 15 ulike land. Siden jeg ikke har lest noe av Tangen før, var jeg veldig spent på hvordan han er som forfatter.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Pavlova med rips – trykk HER

Tangen, Geir (2022) «La alt håp fare», Vigmostad og Bjørke OG Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

I begynnelsen av «La alt håp fare», møter vi Drapsetterforsker Steinar Sand, når han er på åstedet til et brutalt mord på Tjuvholmen. Kvelden etterpå blir det begått enda et mord. Begge mordene har en klar referanse til de syv dødssyndene, og til Dantes «Inferno». Betyr dette at det vil komme flere drap, og hvorfor legges det igjen spor som kan knyttes til Sand?

Tangen, Geir (2022) «La alt håp fare», Vigmostad og Bjørke OG Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Hvis en bare skal lese ei krimbok i år, så bør en absolutt velge «La alt håp fare» av Geir Tangen. Men en bør ha god tid når en begynner å lese, for denne kan en absolutt ikke legge i fra seg når en først har begynt å lese. Boka er fantastisk disponert, godt skrevet og utrolig spennende. Ja, en aner selvfølgelig plottet og løsningen omtrent fra første side, men en kan aldri bli helt skikker. Boka har et lite og oversiktlig men godt persongalleri Jeg liker den litt knappe måten Tangen forteller historien på, oppbyggingen, spenningskurvene og ikke minst hvordan han lar avisoppslag fortelle /bli en del av historien. «La alt håp fare» av Geir Tangen må være en av de beste krimromanene jeg har lest i år, og jeg triller et terningkast: 6.

Pavlova med vaniljekrem og rips

Pavlova må jo bare være den ultimate desseten. Sprø marengsbunn, søt vaniljekrem og toppet med syrlige rips . Lag gjerne bunnen og vaniljekremen dagen før – så gjenstår bare pyntingen til den dagen du skal servere den.

Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 1 kake  Enkel /middels

Ingredienser:

4Eggehviter  
250 gSukker
2 tsVaniljesukker
2 tsMaizenamel
1 tsHvitvinseddik
½ tsSalt

Vaniljekrem:

5 dlMelk
4Eggeplommer
75 gSukker
50 gMaizena
2 tsVaniljesukker (eller ½ Vaniljestang)

Pynt:

1 porsjonVaniljekrem
3 dlKremfløte
5-10 dlRips

Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 250°C
– Legg bakepapir på ei stekeplate
2 Del eggene
– Ha eggeplommene i en bolle
(de skal brukes i vaniljekremen)
– Ha eggehvitene i en bakebolle, og
– Pisk dem på middels hastighet
– Tilsett sukkeret litt etter litt, når eggehvitene begynner å bli luftig
– Pisk til eggehvitene er stive, og holder formen
3 Vend inn Maisenna, eddik og salt
Bruk slikkepott
4 Fordel eggehvitene jevnt utover stekeplata
litt mindre enn det kakefatet du tenker å benytte
5 Sett den i ovnen, OG
– SENK temperaturen til 100°C, og
– Stek i ca. 60 min.
6 Avkjøles
7 Lag vaniljekremen:
 – Rør sammen egg, maisenna, sukker og eventuelt vaniljesukker
– Hvis du bruker vaniljestang, splitt denne i to og ta ut frøene
– Melk (og vaniljestang m/frø) kokes opp
– Hell litt og litt av melken i eggeblandingen mens du rører
Vær forsiktig så eggeplommene ikke koagulerer
– Hell alt tilbake i kasserollen, og
– Rør til den tykner
– Hell kremen i en avlang form, og
– Ha over plast (helt ned til kremen)
-Settes i kjøleskap til avkjøling
 8 Montering:
– Legg Pavlovabunnen på på serveringsfatet
– Pisk kremfløten til krem
– Pisk opp Vaniljekremen
– Bland sammen vaniljekrem og pisket krem
– Fordel vaniljekremen jevnt utover pavlovaen
– For del så ripsene jevnt over vaniljekremen

Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Tangen, Geir (2022) «La alt håp fare», Vigmostad og Bjørke OG Pavlova med vaniljekrem og rips Ingredienser: BUNN: 4 Eggehviter 250 g Sukker 2 ts Vaniljesukker 2 ts Maizenamel 1 ts Hvitvinseddik ½ ts Salt Vaniljekrem: 5 dl Melk 4 Eggeplommer 75 g Sukker 50 g Maizena 2 ts Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) Pynt: 1 porsjon Vaniljekrem 3 dl Kremfløte Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s