Luksuslunsj med Kantarelltoast

Kantareller er noe av den beste soppen som finnes. Er man så heldig at man har noen av dem, må man jo bare lage noe godt. Kantarellblingser (kantarelltoast) må være verdens beste lunsjblings! Ristet formloff med deilig kantarellstuing, toppet med persille og parmesan – Nam!

Kantarellblingser / Smørbrød med kantareller / toast med kantarellstuing Ingredienser 300 g Kantareller 2 ss Smør 1 Løk 1 ts Timian (Tørket) ½ ts Pepper (svart) 2 dl Fløte 4 skiver Formloff (for oppskrift - trykk HER) 2 ss Parmesan (revet) 2 ss Persille (hakket) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min.Enkel

Kantarellblingser / Smørbrød med kantareller / toast med kantarellstuing Ingredienser 300 g Kantareller 2 ss Smør 1 Løk 1 ts Timian (Tørket) ½ ts Pepper (svart) 2 dl Fløte 4 skiver Formloff (for oppskrift - trykk HER) 2 ss Parmesan (revet) 2 ss Persille (hakket) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

300 gKantareller
2 ssSmør
1Løk
1 tsTimian (Tørket)
½ tsPepper (svart)
2 dlFløte
4 skiverFormloff (for oppskrift – trykk HER)
2 ssParmesan (revet)
2 ssPersille (hakket)
 Salt

Slik gjør du:

1 Rens og børst soppen
– Del den i mindre
– Finhakk løken
– Riv parmesanen og
– Hakk persillen
2 Smelt smør i en varm panne
– Legg kantarellen i pannen når smøret er smeltet, og
– Stek soppen til vannet er fordampet.
3 Tilsett løken, timian og sort pepper.
– Senk temperaturen middels varme
– La det frese til soppen har fått farge, og  
løken har blitt gjennomsiktig og myk
4 Hell over fløten, og
– La det koke.
5 Rist fire brødskiver
6 Smak til soppen med salt
7 Legg soppen på brødskivene,
– Topp med persille og parmesan
8 Serveres med en gang

Kantarellblingser / Smørbrød med kantareller / toast med kantarellstuing Ingredienser 300 g Kantareller 2 ss Smør 1 Løk 1 ts Timian (Tørket) ½ ts Pepper (svart) 2 dl Fløte 4 skiver Formloff (for oppskrift - trykk HER) 2 ss Parmesan (revet) 2 ss Persille (hakket) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s