Kantareller er noe av den beste soppen som finnes. Er man så heldig at man har noen av dem, må man jo bare lage noe godt. Kantarellblingser (kantarelltoast) må være verdens beste lunsjblings! Ristet formloff med deilig kantarellstuing, toppet med persille og parmesan – Nam!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min. | Enkel |

Ingredienser:
300 g | Kantareller |
2 ss | Smør |
1 | Løk |
1 ts | Timian (Tørket) |
½ ts | Pepper (svart) |
2 dl | Fløte |
4 skiver | Formloff (for oppskrift – trykk HER) |
2 ss | Parmesan (revet) |
2 ss | Persille (hakket) |
Salt |
Slik gjør du:
1 Rens og børst soppen – Del den i mindre – Finhakk løken – Riv parmesanen og – Hakk persillen |
2 Smelt smør i en varm panne – Legg kantarellen i pannen når smøret er smeltet, og – Stek soppen til vannet er fordampet. |
3 Tilsett løken, timian og sort pepper. – Senk temperaturen middels varme – La det frese til soppen har fått farge, og løken har blitt gjennomsiktig og myk |
4 Hell over fløten, og – La det koke. |
5 Rist fire brødskiver |
6 Smak til soppen med salt |
7 Legg soppen på brødskivene, – Topp med persille og parmesan |
8 Serveres med en gang |
