«Flukt» av Pernilla Ericson med mormors havrekjeks

  

Jeg har vært så ufattelig heldig å få tilsendt den andre (frittstående) boka om Erla-Gruppa. Krimbøkene om Erla-gruppen er skrevet av den svenske journalisten og forfatteren Pernilla Ericson. Siden jeg likte debutboka «Spor» så ufattelig godt gledet jeg meg skikkelig til å lese den nyeste, som på norsk har fått tittelen «Flukt».

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på mormors havrekjeks, TRYKK HER!

Ericson, Pernilla (2022) «Flukt», HarperCollins OG Mormors Havrekjeks Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi igjen medlemmene fra ERLA-gruppa, Edith, Richard, Liv og Aminah. Siden Rickard tystet på den svenske underverdenens mektigste mann, Devic, har han flyktet til Australia. Selv om det nå er like før rettsaken mot Devic og hans menn kommer opp, må Richard en tur til Sverige. Han ringer Liv for å få hjelp. Dette setter Liv i et dilemma, skal hun informere sine overordnede og dermed utlevere Rickard, eller skal hun sette alt på spill for mannen hun elsker?  Devic gir en torpedo i oppgave å likvidere Rickard, så han ikke snakker, og er det en tyster også bland de som beskytter Rickard? ….

Ericson, Pernilla (2022) «Flukt», HarperCollins OG Mormors Havrekjeks Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Flukt» av Pernilla Ericson er en godt skrevet, og spennende thriller, som har stor underholdningsverdi. Det er hyggelig å møte igjen ERLA-gruppen, og denne gangen er det Rickard vi blir bedre kjent med. Likevel kunne jeg ønske at forfatteren hadde tatt seg noe bedre tid med akkurat det. Vi får noen glimt inn i Rickards barndom og ungdom, men vi blir ikke spesielt godt kjent med han som person. Noe som nok ville ha løftet denne historien. For etter min mening trenger denne boka et lite løft. – Ikke et stort, men et lite løft. Ikke for det, både på begynnelsen og mot slutten er historien spennende, og Ericson lander historien enkelt, greit og troverdig. Det er midtseksjonen jeg som leser har noe mer problem med. Den er ganske stillestående, noe som i og for seg er helt ok, men det blir litt vel omstendelig og som leser føles det som ting blir gjentatt – selv om de strengt tatt ikke blir det. I disse partiene hadde det vært greit om vi hadde blitt enda bedre kjent med personene i handlingen (Les videreutviklet karakterene i ERLA.gruppen), og gjort noen dypdykk. Da kunne historien fått litt mer dybde og vi hadde forstått karakterenes handlinger og valg bedre. For å være ærlig er jeg litt urettferdig akkurat nå, men jeg hadde så skyhøye forventinger da jeg begynte å lese «Flukt» – kanskje urealistisk høye forventninger, og jeg vet at det er vanskelig å skrive en ny bok etter at man har skrevet ei fantastisk bok. Når jeg legger mer realistiske kriterier til grunn vil jeg si : Boka er en velskrevet og frittstående forlengelse av «Spor». Den har spennede tema, er absolutt leseverdig og har stor underholdningsverdi. «Flukt» av Pernilla Ericson er en spennende og underholdene historie, som flyter bra og er godt oversatt. Jeg gleder med allerede til å lese neste bok om ERLA-gruppa, og jeg triller et godt terningkast: 4.

Mormors havrekjeks

Denne oppskriften på havrekjeks er fra min mormors kokebok. Og de er skikkelig, skikkelig gode. Havrekjeksene er utrolig enkle å lage, og kanskje en av de aller beste kjeksene som finnes.

Mormors Havrekjeks Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3630 minEnkel

Ingredienser:

200 gSmør
2 ½ dlSukker (hvitt)
½ dlSukker (brunt)
2 tsVaniljesukker
1Egg
2 ½ dlHvetemel
5 dlHavregryn (lettkokte)
½ tsBakepulver
½ tsNatron

Mormors Havrekjeks Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Vips smør, sukker (hvitt, brunt og vanilje) lett og luftig
3 Tilsett egget, Visp inn
– Tilsett mel, bakepulver, natron og havregryn
– Bland godt sammen til en deig
4 Sett deigen med teskje på bakepapirkledde stekeplater
NB! de flyter litt utover under steking så la det være plass i mellom dem
5 Stekes i 8-10 min.
175 grader
De skal stivne langs kanten og akkurat «sette seg» i midten
6 Avkjøles noen minutter på stekeplaten, før de overføres til rist
Eller spises

Mormors Havrekjeks Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Pernilla Ericson
 • Tittel: «Flukt»
 • Originaltittel: «Jag ska hitta dig»
 • Serie: Erlagruppen #2
 • Oversatt av: Mona Berge
 • Sjanger: Fiksjon, Krim, (tekno)Thriller, Samtid
 • Sider: 381
 • Forlag: HarperCollins
 • Utgitt: 2022
 • Først utgitt: 2017 (Sverige)
 • Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Flere bøker i serien om ERLA-gruppa:

Ericson, Pernilla (2022) «Flukt», HarperCollins OG Mormors Havrekjeks Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s