Dette er kanskje den beste paien jeg vet, men så er jeg da også mye mer enn gjennomsnitt glad i spinat. Paien kan spises alene, slik den er, eller som jeg liker den best, sammen med Aioli av bakt hvitløk, Italiensk landbrød eller en Focaccia og en grønnsalat. Det kanskje aller beste av alt er at denne paien er også utrolig god å legge i matpakken. Du kan varme den i mikroen hvis du har det på skole eller jobb, eller du kan spise den romtemperert. Legg gjerne med litt tilbehør som aioli, brød og salat. Det blir en super lunsj.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 60-75 min | Enkel/middels |

Ingredienser:
Bunn:
3 dl | Hvetemel |
100 g | Smør |
2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
4 | Egg |
3 dl | Melk |
1 ts | Salt |
1 krm | Pepper |
1 klype | Muskatnøtt (revet) – valgfritt |
1 pk | Spinat (frossen) |
1 | Løk (liten) |
1 pk | Mozzarella |
75 g | Ost (revet) |

Tips! Du kan tine spinaten, lage paibunnen og forsteke den allerede dagen før
Slik gjør du:
1 Ha spinaten i et dørslag, og – La den tine (La det gjerne stå å tine natten over) (Du kan eventuelt tine den i mikron) |
2 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne lengre) |
2 Sett ovnen på 200 grader |
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel, og – Steikes i ca. 10-15 minutter (200 grader) |
4 Lag fyllet imens: – Rasp osten – Hell vannet av mozzarellaen – Rensk og finhakk løken – La den surre noen minutter på stekepanna, Til den blir myk – Tilsett den avrente spinaten, og – Dryss eventuelt over muskaten – Rør det raskt sammen |
5 Hell spinaten i den forstekte paibunnen – Strø over den revne osten – Bryt mozzarellaen i små biter og fordel utover – Hell over egg- og melkeblandingen – Settes umiddelbart i ovnen – Stek paien videre i 30-35 minutter (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og brun. |
6 Serveres alene eller med en grønnsalat, brød og aioli |


Anbefalt tilbehør:
Eller
