Høstlig forrett – nepe, reddik og gulrot

Når man har gode venner på besøk må man jo servere god mat. Denne forretten består av kokt nepe, reddik og gulrot (Remolacha, rababitos y zanahorta), det høres kanskje litt kjedelig ut, men det er alt annet enn kjedelig! Retten passer godt som en forrett eller som en av flere retter i for eksempel en høstmeny.

Kokt nepe, reddik og gulrot – Remolacha, rababitos y zanahorta Ingredienser 1 Nepe Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker) Syltede reddiker: 5 Reddiker (tynne skiver) ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Pepperrotkrem: 1 ss Pepperrot (revet) 2 dl Fløte (pisket) 1 ss Rømme Salt Sellerirotpuré: 300 g Sellerirot (i ternininger) 1 dl Fløte 50 g Smør Salt Fritert gulrot: 1 - 2 Gulerøtter 5 dl Olje til fritering Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-660 min.middels

Ingredienser:

1Nepe
 Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker)

Syltede reddiker:

5Reddiker (tynne skiver)
½ dlEddik (7%)
1 dlSukker
2 dlVann

Pepperrotkrem:

1 ssPepperrot (revet)
2 dlFløte (pisket)
1 ssRømme
 Salt

Sellerirotpuré:

300 gSellerirot (i ternininger)
1 dlFløte
50 gSmør
 Salt

Fritert gulrot:

1 – 2Gulerøtter
5 dlOlje til fritering
 Salt

Kokt nepe, reddik og gulrot – Remolacha, rababitos y zanahorta Ingredienser 1 Nepe Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker) Syltede reddiker: 5 Reddiker (tynne skiver) ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Pepperrotkrem: 1 ss Pepperrot (revet) 2 dl Fløte (pisket) 1 ss Rømme Salt Sellerirotpuré: 300 g Sellerirot (i ternininger) 1 dl Fløte 50 g Smør Salt Fritert gulrot: 1 - 2 Gulerøtter 5 dl Olje til fritering Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sylt reddikene:
– Skjær reddikene i tynne skiver
– Kok opp eddik, sukker og vann
– Ha reddikene i laken, og
– Kok dem i ca. 20 sek.
– Ta ut reddikene
– Avkjøl laken
– Ha reddikene tilbake i laken når den er blitt helt kald
– La stå minst en time, men
Gjerne natta over
3 Lag Pepperrotkremen:
– Rør sammen fløte og pepperrot og
– La det stå i kjøleskapet i 30 min.
– Sil bort pepperroten, og
– Pisk fløten stiv
– Vend inn rømmen og
– Smak til med salt
– Ha kremen i en sprøytepose
3 Lag selleripuréen:
– Skrell selleriroten, og
– Skjær den i terninger
– Kok opp vann,
– Ha i selleriroten, og
– La det koke i ca. 20 min.
Til sellerien er mør
– Slå av vannet, og
– Damp dem tørre
– Ha i fløte og smør
– Kjør til en glatt purré med en stavmikser
– Smak til med salt
4 Skrell guleroten, og
– Skjær den i tynne skiver
– Legg dem i vann til du skal bruke dem
– Skrell nepen og
– Skjær den i tynne skiver
– Legg dem i vann til du skal bruke dem
5 Varm oljen til 180 grader
– Ta guleroten ut av vannet
– Tørk det godt
Med kjøkkenpapir
– Friteres til de er sprø
– La oljen renne av på kjøkkenpapir
– Dryss salt over
6 Kok nepen:
– Kok i lettsaltet vann i Ca 1 min.
7 Legg litt sellerrirotpuré i midten på en tallerken
– Sprøyt ut pepperotkrem
– Legg på de andre elementene, og
– Strø over med rødbetpulver
– Server

Tips! Gulerøttene kan friteres i Airfrier hvis du har, men de mister litt mer farge enn i oljen. Når jeg bruker Airfrieren kjører jeg dem på 170-180 grader i 6-8 min., alt etter hvor tykke skiver jeg har.

Kokt nepe, reddik og gulrot – Remolacha, rababitos y zanahorta Ingredienser 1 Nepe Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker) Syltede reddiker: 5 Reddiker (tynne skiver) ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Pepperrotkrem: 1 ss Pepperrot (revet) 2 dl Fløte (pisket) 1 ss Rømme Salt Sellerirotpuré: 300 g Sellerirot (i ternininger) 1 dl Fløte 50 g Smør Salt Fritert gulrot: 1 - 2 Gulerøtter 5 dl Olje til fritering Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s