Når man har gode venner på besøk må man jo servere god mat. Denne forretten består av kokt nepe, reddik og gulrot (Remolacha, rababitos y zanahorta), det høres kanskje litt kjedelig ut, men det er alt annet enn kjedelig! Retten passer godt som en forrett eller som en av flere retter i for eksempel en høstmeny.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 60 min. | middels |
Ingredienser:
1 | Nepe |
Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker) |
Syltede reddiker:
5 | Reddiker (tynne skiver) |
½ dl | Eddik (7%) |
1 dl | Sukker |
2 dl | Vann |
Pepperrotkrem:
1 ss | Pepperrot (revet) |
2 dl | Fløte (pisket) |
1 ss | Rømme |
Salt |
Sellerirotpuré:
300 g | Sellerirot (i ternininger) |
1 dl | Fløte |
50 g | Smør |
Salt |
Fritert gulrot:
1 – 2 | Gulerøtter |
5 dl | Olje til fritering |
Salt |

Slik gjør du:
1 Sylt reddikene: – Skjær reddikene i tynne skiver – Kok opp eddik, sukker og vann – Ha reddikene i laken, og – Kok dem i ca. 20 sek. – Ta ut reddikene – Avkjøl laken – Ha reddikene tilbake i laken når den er blitt helt kald – La stå minst en time, men Gjerne natta over |
3 Lag Pepperrotkremen: – Rør sammen fløte og pepperrot og – La det stå i kjøleskapet i 30 min. – Sil bort pepperroten, og – Pisk fløten stiv – Vend inn rømmen og – Smak til med salt – Ha kremen i en sprøytepose |
3 Lag selleripuréen: – Skrell selleriroten, og – Skjær den i terninger – Kok opp vann, – Ha i selleriroten, og – La det koke i ca. 20 min. Til sellerien er mør – Slå av vannet, og – Damp dem tørre – Ha i fløte og smør – Kjør til en glatt purré med en stavmikser – Smak til med salt |
4 Skrell guleroten, og – Skjær den i tynne skiver – Legg dem i vann til du skal bruke dem – Skrell nepen og – Skjær den i tynne skiver – Legg dem i vann til du skal bruke dem |
5 Varm oljen til 180 grader – Ta guleroten ut av vannet – Tørk det godt Med kjøkkenpapir – Friteres til de er sprø – La oljen renne av på kjøkkenpapir – Dryss salt over |
6 Kok nepen: – Kok i lettsaltet vann i Ca 1 min. |
7 Legg litt sellerrirotpuré i midten på en tallerken – Sprøyt ut pepperotkrem – Legg på de andre elementene, og – Strø over med rødbetpulver – Server |
Tips! Gulerøttene kan friteres i Airfrier hvis du har, men de mister litt mer farge enn i oljen. Når jeg bruker Airfrieren kjører jeg dem på 170-180 grader i 6-8 min., alt etter hvor tykke skiver jeg har.
