«Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet» av Harriet Muncaster med Ostesmørbrød til

Det er alltid hyggelig med leseeksemplar fra forlag, og spesielt stor stas er det når det er barnebøker som ligger i postkassen. Denne gangen var det «Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet», som er utgitt på Vigmostad og Bjørke. Boka er skrevet av Harriet Muncaster og illustrert av Rob Parkinson

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på ostesmørbrød stekt i ovnen- trykk HER

Muncaster, Harriet (2022) «Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet», Vigmostad Bjørke OG Ostesmørbrød stekt i stekeovn Ingredienser: 2 skiver Brød 2-4 skiver Hvitost 1 skive Skinke https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet» møter vi igjen Isadora Måneblomst, som er halvt vampyr og halvt fe. Nå skal de ha om verdensrommet og nattehimmelen på skolen, og alle skal lage noe som har med verdensrommet å gjøre. Isadora vet ikke helt hva hun skal lage, men om kvelden går hun og pappa opp for å titte på stjernene. Da ser de ikke bare et men to stjerneskudd, – og det ser faktisk ut som de ramler ned ikke langt fra huset til Isadora. Pappa og Isadora flyr ut for å undersøke dette nærmere …

Muncaster, Harriet (2022) «Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet», Vigmostad Bjørke OG Ostesmørbrød stekt i stekeovn Ingredienser: 2 skiver Brød 2-4 skiver Hvitost 1 skive Skinke https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet», passer godt til barn som holder på å lære å lese. Det er en hyggelig historie, om annerledeshet, fordommer og kanskje litt om verdensrommet. Isadora er søt, vennlig, snill og har et godt forhold til familien og vennene sine. Boka er lett å lese, har store bokstaver, enkle ord og korte kapitler. I tillegg er det flotte illustrasjoner som hjelper til med motivering og forståelse av det en leser. Historien fenger, og den er ganske spennende. «Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet»» av Harriet Muncaster er ei hyggelig og fantasifull bok som passer for barn i alderen 4-8 år og nye lesere. Terningkast: 5

Ostesmørbrød stekt i ovnen

Når Isadora tar med lys-feen Nova hjem, lager mamma ostesmørbrød til dem – og gjett om vi fikk lyst på ostesmørbrød til kveldsmat da? Helt riktig! – Og ostesmørbrød er jo bare så godt at de bør få en plass på bloggen de også!

Ostesmørbrød stekt i stekeovn Ingredienser: 2 skiver Brød 2-4 skiver Hvitost 1 skive Skinke https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
115 minenkel

Ingredienser:

2 skiverBrød
2-4 skiverHvitost
1 skiveSkinke

Ostesmørbrød stekt i stekeovn Ingredienser: 2 skiver Brød 2-4 skiver Hvitost 1 skive Skinke https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips hvis du ønsker kan du ha 1 ts dressing (Tousand island e.l) på den første brødskiven før du legger på ost og skinke

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Legg en skive brød på bakepapiret
– Legg på 2 skiver ost Hvis du skjærer dem selv,
1 skive hvis det er ferdig skjært
– Legg på en skive skinke
– Legg på 2 skiver ost
Hvis du skjærer dem selv,
1 skive hvis det er ferdig skjært
– Legg en brødskive på toppen
3 Sett det i stekeovnen, og
– La det steke i ca 5-10 min til osten har smeltet og  brødet er blitt sprøtt og brunt
4 Serveres varmt og gjerne med ketchup

Ostesmørbrød stekt i stekeovn Ingredienser: 2 skiver Brød 2-4 skiver Hvitost 1 skive Skinke https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Muncaster, Harriet
 • Tegninger og fargelegging: Rob Parkinson og Harriet Muncaster
 • Tittel: ««Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet»
 • Originaltittel: «Isadora Moon and the shooting star»
 • Serie: Isadora Måneblomst #13
 • Oversatt av: Hilde Lyng MNO
 • Sjanger: Fantasy, barnebok, lesetrening, barn 6-9 år
 • Sider: 144
 • Forlag: Vigmostad Bjørke
 • Utgitt: 2022
 • Først utgitt: 2021 (Oxford university press)
 • Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Flere bøker av Harriet Muncaster :

Muncaster, Harriet (2022) «Isadora Måneblomst og Stjerneskuddet», Vigmostad Bjørke OG Ostesmørbrød stekt i stekeovn Ingredienser: 2 skiver Brød 2-4 skiver Hvitost 1 skive Skinke https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s