Serinakaker til kaffen og kanskje til jul…

 

Farmors Serinakaker er noe jeg absolutt må bake med jevne mellomrom. De er store, sprø og smelter så og så på tungen.

Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 100 g Sukker 1-2 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
ca 3040 min.Enkel

Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 100 g Sukker 1-2 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

150 gSmør
250 gHvetemel
2 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
100 gSukker
1 – 2Egg

TIPS! Deigen kan fryses – så lag så mange som du trenger og frys resten av deigen til neste gang du skal bake farmors Serinakaker

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Pisk sammen egget,
3 Smuldre sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og smør
– Tilsett sukker og egg
– Arbeid deigen raskt sammen
4 Trill deigen ut til en lang pølse
– Skjær pølsen i like store biter
– Trill til kuler
5 Sett kulene på bakepapir, og
– Trykk dem ned med en gaffel
6 Stekes i ca 10-12 min.
Midt i ovnen 200 grader
7 Avkjøles på rist
8 Oppbevares i tett boks
hvis man ikke spiser alle på en gang

Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 100 g Sukker 1-2 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s