Farmors Serinakaker er noe jeg absolutt må bake med jevne mellomrom. De er store, sprø og smelter så og så på tungen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca 30 | 40 min. | Enkel |

Ingredienser:
150 g | Smør |
250 g | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
100 g | Sukker |
1 – 2 | Egg |
TIPS! Deigen kan fryses – så lag så mange som du trenger og frys resten av deigen til neste gang du skal bake farmors Serinakaker
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader – Legg bakepapir på stekeplater |
2 Pisk sammen egget, |
3 Smuldre sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og smør – Tilsett sukker og egg – Arbeid deigen raskt sammen |
4 Trill deigen ut til en lang pølse – Skjær pølsen i like store biter – Trill til kuler |
5 Sett kulene på bakepapir, og – Trykk dem ned med en gaffel |
6 Stekes i ca 10-12 min. Midt i ovnen 200 grader |
7 Avkjøles på rist |
8 Oppbevares i tett boks hvis man ikke spiser alle på en gang |
