I dag baker jeg mormors havrekjeks

  

Denne oppskriften på havrekjeks er fra min mormors kokebok. Og de er skikkelig, skikkelig gode. Havrekjeksene er utrolig enkle å lage, og kanskje en av de aller beste kjeksene som finnes.

Mormors Havrekjeks Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3630 minEnkel

Ingredienser:

200 gSmør
2 ½ dlSukker (hvitt)
½ dlSukker (brunt)
2 tsVaniljesukker
1Egg
2 ½ dlHvetemel
5 dlHavregryn (lettkokte)
½ tsBakepulver
½ tsNatron

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Vips smør, sukker (hvitt, brunt og vanilje) lett og luftig
3 Tilsett egget, Visp inn
– Tilsett mel, bakepulver, natron og havregryn
– Bland godt sammen til en deig
4 Sett deigen med teskje på bakepapirkledde stekeplater
NB! de flyter litt utover under steking så la det være plass i mellom dem
5 Stekes i 8-10 min.
175 grader
De skal stivne langs kanten og akkurat «sette seg» i midten
6 Avkjøles noen minutter på stekeplaten, før de overføres til rist
Eller spises

Mormors Havrekjeks Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s