«Uglies» av Scott Westerfeld og Svigermor sitronkake

I denne uka har jeg lest «Uglies» av Scott Westerfeld.  Uglies er den første boka i en sci-fi trilogi, om en verden en gang langt inn i fremtiden. Siden jeg ikke har lest noe av Westerfeld tidligere men fått han anbefalt og jeg liker sci-fi skikkelig godt, var jeg skikkelig spent på å lese denne ungdomsromanen.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Sitronkake TRYKK HER!

Westerfeld, Scott (2011) «Uglies», Schibsted forlag OG Svigermors Sitronkake Ingredienser: 100 g Smør 125 g Sukker 2 Egg 2 ½ dl Hvetemel ¾ ts Bakepulver ¾ dl Melk 1 ts Sitronsaft ½ Sitron (raspet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi 15-årige Tally. Når vi møter henne for første gang er det bare noen uker igjen til hun fyller 16, og hun gleder seg vilt. I Tallys verden blir alle operert på 16.årsdagen sin, så da blir alle vakre og overflyttes til de vakres verden, som består av fest og moro. Alle vennene hennes er allerede fylt 16 år, blitt operert og overflyttet. Men så møter Tally, Shay som ikke er sikker på at hun ønsker å bli operert …

Westerfeld, Scott (2011) «Uglies», Schibsted forlag OG Svigermors Sitronkake Ingredienser: 100 g Smør 125 g Sukker 2 Egg 2 ½ dl Hvetemel ¾ ts Bakepulver ¾ dl Melk 1 ts Sitronsaft ½ Sitron (raspet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Uglies» er en dystopisk spennende bok, som er fullpakket med handling. Den er godt disponert og har en flott spenningskurve. Det er action fra første til siste side. Boka er smekkfull av handling, våpen, krig og utfordringer. «Uglies» tar blant annet opp hva som er pent og hva som er stygt og ikke minst viktigheten av å sette spørsmålstegn ved eksisterende system og antatte «sannheter»Til tross for dette blir den til tider, litt kjedelig og forutsigbar. . Uglies» av Scott Westerfelder er absolutt leseverdig, og jeg triller et terningkast: 3.

Svigermors sitronkake

Det er alltid hyggelig å bake noe godt når det er helg – denne gangen ble det Sitronkake etter oppskrift fra svigermor. Det er en saftig kake som smaker friskt av sitron. Den kan spises som den er eller kobineres med bringebærsyltetøy og krem. Den er skikkelig god – uansett.

Svigermors Sitronkake Ingredienser: 100 g Smør 125 g Sukker 2 Egg 2 ½ dl Hvetemel ¾ ts Bakepulver ¾ dl Melk 1 ts Sitronsaft ½ Sitron (raspet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake 50 min.Enkel

Spenstig sitronkake med pærer og fersken Ingredienser: 125 g Smør (smeltet) 2 Pærer (godt modne) 2 Fersken (godt modne) 2 Sitroner (skall og saft) 4 Egg 2 dl Sukker 3 ½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver

Ingredienser:

100 gSmør
125 gSukker
2Egg
2 ½ dlHvetemel
¾ tsBakepulver
¾ dlMelk
1 tsSitronsaft
½Sitron (raspet skall)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader,
– Smør en kakeform godt
2 Del sitronen i 2
– Rasp skallet av den ene halve, og
– Press ut saften
– Skjær den andre halve i tynne skiver, og
– Legg dem i bunnen av kakeformen
3 Rør smør og sukker hvitt
4 Halvpisk eggene, og
– Vend dem inn i smørkremen
5 Sikt mel og bakepulver, og
– Vend det inn i egge- og smørblandingen
– Vend inn sitronskall- og saft
6 Ha deigen i kakeformen, og
– Fordel den jevnt utover
7 Stekes i ca. 40 min.
– Avkjøles litt i forma, før den overføres til rist.
8 Pynt eventuelt med tynne striper med melis

Svigermors Sitronkake Ingredienser: 100 g Smør 125 g Sukker 2 Egg 2 ½ dl Hvetemel ¾ ts Bakepulver ¾ dl Melk 1 ts Sitronsaft ½ Sitron (raspet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Westerfeld, Scott
  • Tittel: «Uglies»
  • Originaltittel: «Uglies»
  • Serie: Uglies #1
  • Oversatt av: Magne Tørring
  • Sjanger: sci fi, Dystopi, ungdom
  • Sider: 368
  • Forlag: Schibsted forlag
  • Utgitt: 2011
  • Tilegnet: Lånt på biblioteket

Westerfeld, Scott (2011) «Uglies», Schibsted forlag OG Svigermors Sitronkake Ingredienser: 100 g Smør 125 g Sukker 2 Egg 2 ½ dl Hvetemel ¾ ts Bakepulver ¾ dl Melk 1 ts Sitronsaft ½ Sitron (raspet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s