Alischa Derho er en eritreisk grønnsaksrett. Den kan serveres som tilbehør, eller som en egen rett gjerne sammen med himbasha (eritreisk brød), injera (eritreisk lefse) eller eritreisk ris

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser;
4 | Gulerøtter (i biter) |
4 | Poteter (i båter) |
1 lite | Kålhode (strimelt) |
Aspargesbønner | |
1 | Løk (strimlet) |
1 | Paprika (rød, strimlet) |
1 ss | Hvitløk (finhakket) |
1 ss | Ingefær |
1 ½ ss | Selleri (finhakket) |
1 ½ | Persille (finhakket) |
1 kvist | Rosmarin (finhakket) |
1 | Chili (grønn uten frø finhakket) |
Solsikke olje |
Slik gjør du:
1 Skrell poteter, gulerøtter, gulrot og løk – Skjær potetene i tynne båter – Skjær gulerøtter i biter – Strimle kålhodet – Skjær løk og paprika i strimler – Finhakk ingefær og hvitløk – Finhakk selleri, rosmarin og persille – Fjern frøene fra chilien og finhakk den |
2 Ha kålen i en kasserolle – Ha på vann – Kok opp, – La det koke i ca 1 min – Slå av vannet |
3 Varm 3 ss solsikkeolje i en stekepanne, – Tilsett potetene og stek dem myke og brune – La potetene renne av seg på kjøkkenpapir – Gjør det sammen med gulerøtter – Gjør det sammen med aspargesbønnene |
4 Varm solsikkeolje i stekepannen – Ha i løk og paprika, og – La det surre til det har blitt mykt og blankt – Tilsett kålen og – La alt surre i ca 1 – 2 min. – Rør inn Ingefær og hvitløk La surre ca 30 sek. – Rør så inn chilien, persille, selleri, rosmarin og pepper – Legg i et laubærblad – La alt surre en liten stund |
5 Bland sammen alle grønnsakene med løk- og krydderblandingen |
6 Server gjerne sammen med himbasha (brød), ris og/eller Injera (lefse) |
