Nå har jeg bursdag snart, og da bare vet jeg at sommeren kommer. Da jeg var lita, forlangte jeg alltid å få kaste strømpebuksa og begynne med knestrømper, og aller helst sandaler fra og med bursdagen min. Jeg husker fremdeles med gru på ett år da det ikke var fint vær men det sluddet faktisk på morgen og faren min foreslo at jeg kunne ha strømpebukse under knestrømpene. Det var det verste forslaget jeg noen sinne hadde hørt! Jeg husker fremdeles hvor forferdelig forslaget var. Bursdagen min stod for meg som starten på sommeren – og da skulle man ha knestrømper! Heldigvis var det alltid fint vær på min bursdag. Ja, unntatt denne ene skrekkelige gangen. Det var snart 17. mai, skoleavslutning, sommerferie og jeg hadde en hel lang, fin sommer foran meg. Kan det egentlig finnes noe bedre tidspunkt å ha bursdag enn i midten av mai? Det tror jeg faktisk ikke. Alltid hadde jeg stort bursdagsselskap, alle jentene i klassen samt noen til, og ikke minst karneval med utkledning og mange leker. Bursdag var den beste dagen i året! Alltid var jeg Pippi Langstrømpe. Hvorfor? Tja, jeg elsket bøkene om Pippi og kanskje jeg identifiserte meg litt med henne. Uansett, i en periode var jeg Pippi på alle karneval, og av og til ellers også!
For å hoppe rett til oppskriften på bløtkake, TRYKK HER

Når jeg har bursdag, vil jeg helst ha bløtkake. Også som barn likte jeg bløtkake best. De fleste av venninnene mine likte sjokoladekake best, men for meg kunne ingen kaker slå bløtkake – spesielt hvis det var banan i den. Jeg bruker min farmors oppskrift på kakebunn, hun kalte bunnen for Favorittkake, men det er en bløtkakebunn, en veldig god en. Den er enkel å lage, og blir like vellykket hver enste gang. Du kan fylle bløtkaka med hva du vil , men jeg liker den aller best med krem, banan og fruktcocktail.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kakebunn | 40 min. + avkjøling | Enkel/middels |
Ingredienser:
| 2 | Egg |
| 180 g | Sukker |
| 125 g | Hvetemel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 dl | Vann (kokende) |
Fyll:
| 3 dl | Fløte |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2 ts | Sukker |
| 1 bx | Fruktcocktail |
| 2 | Bananer |
| Melk | |
| Pynt |

Slik gjør du:
| 1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
| 3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
| 4. Ha i smurt form 20/22 cm |
| 5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
| 6. Avkjøl kakebunnen på rist |
| Montering: |
| 7. Del kakebunnen i 2 eller 3 |
| 8. Pisk krem med vanilje- og sukker |
| 9. Dynk bunnen godt med melk |
| – Fordel litt krem på bunnen |
| – Legg på bær/frukt |
| – Legg på litt mer krem |
| 10. Legg på det øverste laget. |
| 11. Dynk og fordel resten av kremen over, og rundt på sidene |
| 12. Så kan du pynte med hva du vil: – Marsipanlokk og blomster – Frukt og bær – Raspet sjokolade, – Non Stop og seigmenn, og/eller – Bursdagslys |

Tips! Du kan lage ferdig og montere kaka dagen før, og bare pynte den rett før du skal servere den.
