Sommerhus, soverom og Havrekjeks med sjokoladebiter

Endelig er vi på sommerhuset vårt igjen! Jeg tror det er en av de beste plassene på jord. Det er stille og rolig og veldig, veldig koselig. Jeg ble skikkelig glad da hovedflystasjonen ble lagt til Brekstad. Samtidig ble jeg litt redd for om vi ville høre mye bråk fra flyene. Vi ble kategorisert i (utkanten) av oransje sone og var veldig spent på lydnivået, men jeg kan ikke si at vi blir nevneverdig forstyrret. Det som derimot kan karakteriseres som bråk, er når måkene begynner å skrike før kl 5 om morgenen. Likevel er de mest koselig å høre at verden våkner til liv. I tillegg til måker har vi også annet dyreliv. Under frokosten i dag hadde vi rådyr, som gikk og beitet på jordet rett ved siden av. Det var så koselig at jeg bare måtte ta et bilde av dem, og legge dem ut på bloggen i dag.

For å hoppe rett til oppskriften på Havrekjeks med sjokoladebiter, TRYKK HER

Koselig besøk utenfor kjøkkenvinduet!

Vi avsluttet 17-mai helga, med å renske soverommet vårt for alt; rev ned skap, gammel tapet og ikke minst kastet ut veggtilveggteppet. Rommet har stått uforandret siden begynnelsen på 70-tallet, så det var på tide å gjøre noe. Siden huset er bygd av min svigerfar på 50-tallet, er tanken å forsøke å beholde litt av den tidsepoken da det ble bygd, samtidig som vi også gjør rommet mer sommerhusaktig. Hvordan det går får vi se.

Vi avsluttet 17-mai helga, med å renske soverommet vårt for alt; rev ned skap, gammel tapet og ikke minst kastet ut veggtilveggteppet. Rommet har stått uforandret siden begynnelsen på 70-tallet, så det var på tide å gjøre noe. Siden huset er bygd av min svigerfar på 50-tallet, er tanken å forsøke å beholde litt av den tidsepoken da det ble bygd, samtidig som vi også gjør rommet mer sommerhusaktig. Hvordan det går får vi se.
Rommet ribbet for alt, og som dere er mangler det takplater

Det første problemet vi møtte på var da vi rev skapene. Da kom det frem at rommet er blitt pusset opp etter at skapene er bygd, så det var ingen takplater under skapene. Hvordan vi skal finne takplater fra 70-tallet? Hvordan tilpasse moderne plater? Dette er dagens store spørsmål. Vi får dra til en byggvarebutikk og se hva vi kan finne. Det andre problemet som oppstod var at den veggen vi tenkte å legge tapet på, ikke har noe feste. Vi får dra på butikken og se hva de anbefaler.

Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin 100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron ½ ts	Bakepulver ½ ts	Salt 50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Havrekjeks med sjokoladebiter

Uansett tak og oppussing, i dag har jeg bakt havrekjeks med sjokoladebiter. Oppskriften har jeg fått av Ann, en amerikansk utvekslingsstudent. Dette er kjempegode kjeks som lages på en-to-tre. De er aller best når de kommer rett fra ovnen, men de er gode dagen etter også. Da barna var små var det kjempestats å få nystekte kjeks sammen med et glass melk, som de kunne dyppe dem i.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 – 1840 min.Lett
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin 100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron ½ ts	Bakepulver ½ ts	Salt 50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Ingredienser:

100 g Margarin
100 g Sukker (hvitt)
100 g Brunsukker
1 Egg
½ ts Vaniljeekstrakt
100 g Havregryn
125 g Hvetemel
½ ts Natron
½ ts Bakepulver
½ ts Salt
50 g Melkesjokolade – revet
115 g Sjokoladebiter
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g Margarin 100 g Sukker (hvitt) 100 g Brunsukker 1 Egg ½ ts Vaniljeekstrakt 100 g Havregryn 125 g Hvetemel ½ ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt 50 g Melkesjokolade - revet 115 g Sjokoladebiter

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 190°C
2. Kjør havregryn i foodprosessoren til et fint pulver
3. Rør margarin og sukker lyst og luftig
( både det brune og det hvite)
4. Rør sammen egg og vaniljeekstrakt i en kopp
5. Tilsett eggeblandingen i smørblandingen, og
– visp til det er godt blandet
6. Tilsett de tørre ingrediensene, og
– Pisk videre
7. Tilsett revet melkesjokolade
– Pisk litt til
8. Rør inn sjokoladebitene
9. Trill kuler (12-18),
på størrelse med en pingpongball
10. Sett dem på en bakepapirkledd plate
– Ha ca 5 cm mellom
11. Stekes i 10 minutter
(gylden farge, ser litt uferdige ut)
– Ønsker kjeksen litt sprøere, stek litt lengre
12. La kjeksen stå på plata i 2-3 minutter,
før de settes på rist
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin 100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron ½ ts	Bakepulver ½ ts	Salt 50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s