Amerikanske pannekaker med og uten mal, og tur til Støren for å kjøpe lampe

Som dere vet hadde vi et “oppussingsmaraton” i mai, da vi begynte å pusse opp soverommet på sommerhuset, rett før datteren skulle ha med en vennegjeng utover. Heldigvis ble vi ferdig med det viktigste, og vi fikk møblert rommet med nødvendigheter som seng, nattbord og leselamper over senga. Bilder og taklampe er rommet dårligere utrustet med. I taket var det opprinnelig bare en kjedelig hvit glasskuppel, og den var jeg sikker på at jeg ikke ville henge opp igjen. Til alt hell fant jeg en utrolig flott kuppel på finn.no som jeg falt pladask for. Så i går kveld kjørte vi en tur til Støren for å kjøpe lampa:

For å hoppe rett til oppskriften på Amerikanske pannekaker, TYKK HER

Jeg er så spent på hvordan den blir i taket på soverommet i sommerhuset.

Han som solgte oss lampa hadde flere rom fulle av saker og ting fra 50-, 60-, og 70-tallet, som ha skulle selge. Det var vanskelig å skulle begrense seg til bare å handle den ene lampa. – Så vi kjøpe like godt ei lampe til, som vi tenkte å henge opp på stua i sommerhuset vårt når det blir pusset opp en gang i fremtiden. Jeg var så opptatt av å se meg rundt, at jeg dessverre glemte å ta bilde av den andre lampa vi kjøpte, men jeg tok noen bilder av alt det andre vi tenkte å kjøpe! Heldigvis klarte jeg å bare kjøpe to lamper! Jeg gleder meg skikkelig til vi skal utover til sommerhuset og får hengt opp lampene.

Det var i går kveld, i dag reiser datteren min reiser til Tyskland sammen med koret sitt. Derfor tenkte jeg at det hadde vært hyggelig med noe skikkelig godt til frokost før hun drar. Det hadde vært hyggelig med en lang og god frokost før hun drar til flyplassen. Valget falt på Amerikanske pannekaker som er en skikkelig frokostfavoritt hjemme hos oss.

amerikanske pannekake  Ingredienser   50 g	Smør 2½ dl	Melk 2	Egg 3 dl 	Hvetemel 2 ts	Bakepulver ½ ts	Salt 1 ss	Sukker

Da jeg gikk i gang med å lage pannekakene tenkte jeg at dette var en flott anledning til å prøve ut en bursdagsgave jeg har fått. – Ja, nå er det jo ei lita stund siden jeg hadde bursdag, men jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått brukt den enda. Men i dag, var var dagen! Altså, til bursdagen min fikk jeg noe som jeg ikke er riktig sikker på hva heter, men jeg kaller dem “pannekakemaler”: Det er en rød ring i silikon som har flere hull – Ringen skal legges i stekepanna, og man skal ha røre oppi de mindre hullene og vips; så får vi perfekte runde pannekaker! Det høres både lurt og lettvint ut. Slik gikk det:

… Så dessverre, jeg fikk den ikke til å fungere – det ble bare griseri, røren rant ut under ringe og det ble en stor stygg pannekake som absolutt ikke var rund, isteden for flere små perfekt runde. Jeg måtte lage ny røre, så tiden holdt på å løpe i fra oss. Så i runde to, gikk jeg derfor over til gammelmåten å steke pannekakene på. Da fikk jeg runde fine pannekaker i perfekt størrelse.

amerikanske pannekake  Ingredienser   50 g	Smør 2½ dl	Melk 2	Egg 3 dl 	Hvetemel 2 ts	Bakepulver ½ ts	Salt 1 ss	Sukker

Amerikanske pannekaker:

Ingredienser:

50 g Smør
2½ dl Melk
2 Egg
3 dl Hvetemel
2 ts Bakepulver
½ ts Salt
1 ss Sukker
   

Slik gjør du:

1 Smelt smøret, og
– Tilsett melken
– Visper i egget
 2 I en boller blander du sammen:
– Hvetemel,
-Bakepulver,
– Salt, og
– Sukker
– Hell i væsken mens du rører
Det skal bli en jevn litt tykk røre
3. La pannekakerøren stå å svelle i ca. 15 minutter
Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens
 4. Stek pannekakene:
– Sett stekepannen på middelsvarme
(Ikke bruk smør!)
– Legg i ca 1 – 1½ ss røre
De blir ca. 15 cm i diameter
– Når røren har svellet opp, og
blitt litt ”boblete”
kan du vende dem med en stekespade

1 Legg ca 1 ss røre i varm tørr panne
2 Snu pannekaken når den begynner å boble

5 Stable pannekakene oppå hverandre
på et fat eller en tallerken
Serveres varme med lønnesirup og smør
amerikanske pannekake Ingredienser 50 g Smør 2½ dl Melk 2 Egg 3 dl Hvetemel 2 ts Bakepulver ½ ts Salt 1 ss Sukker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s