Sol og varmt – temperaturen ligger rundt 30 grader. Heldigvis har vi en liten bris som gjør at varmen er til å holde ut. Spesielt hvis man sitter under en parasoll, med en kald drikke og ei god bok. Det er et skikkelig slaraffen liv. Siden det er så høy varme og høy luftfuktighet her, er det et utrolig blomsterliv. – Ja, iallefall i og ved hager, der de får vann og stell. (det er mer stusslig der de må klare seg selv)
For å hoppe rett til oppskriften på bananpannekaker, TRYKK HER





Dette er en av mange frokostfavoritter hjemme hos oss; Deilig pannekake, med karamellisert banan. Bananpannekaken kan spises som den er, eller sammen med litt peanøttsmør. Da blir det nesten som Elvis sin «peanutbutter & banansandwich». Hjemme hos oss har vi laget en variant av Elvis sin sandwich som vi kaller Peanøtt- og banantoastie. Det var på bakgrunn av nettopp den toastien at oppskriften ble til hjemme hos oss. På samme måte som sin forløper, er også bananpannekake mektig, så den kan gjerne deles på flere. Uansett, den ble en frokost suksess også på “ferien” i Spania.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 1-2 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Egg |
| 1 dl | Melk |
| 1-1½ | Hvetemel |
| Banan | |
| 1-1½ ss | Sukker |
| 1 ss | Smør |

Slik gjør du:
| 1 Lag en (litt) tykk pannekakerøre: – Visp sammen egg, melk og mel |
| 2 Skjær bananen i skiver |
| 3 Smelt smøret i panna |
| 4 Ha i sukker og la det bli brunt |
| 5 Ha i bananene rør rundt |



| 6 Hell over pannekakerøra |
| 7 Stek på middelsvarme (ca 2 min.) , Til røra har stivnet på oversiden |
| 8 Vend pannekaken og, – Stek omtrent like lenge på den andre siden |



| 9 Serveres med en gang, gjerne sammen med peanøttsmør |
Tips! Restene av pannekakerøra holder seg i kjøleskap i 2-3 dager, eller den kan fryses.

Tips! Prøv også Peanøtt- og banantoastie, for oppskrift TRYKK HER!
