Kate Morton «Klokkemakerens datter» og Pølsehorn

Jeg er nettopp ferdig med å lese Kate Mortons «Klokkemakerens datter», som ble utgitt i 2018 på Vigmostad Bjørke. Om det er ei bok som er verdt å lese? Akkurat det er jeg litt usikker på – det kommer jo veldig an på hva du liker og ikke liker. Hvis du fortsetter å lese nedenfor bildet kan du jo se hva jeg synes om boka.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Pølsehorn, TRYKK HER!

Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke. & Pølsehorn - https://heidisboble.no/polsehorn/
Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke og Pølsehorn

I begynnelsen av boka får vi et lite hint av hovedhistorien. Vi møter en litt mystikk jeg person som forteller: «Vi dro til Birchwood Manor, fordi Edward sa at huset var hjemsøkt. Det var det ikke, ikke da, men det er kun kjedelige mennesker som lar sannheten stå i veien for en god historie, og Edward var aldri kjedelig … Jeg husker han. Jeg husker alt» (side 9). Det er sommeren 1862 og den lidenskapelige, talentfulle kunstneren Edward Radcliffe og en gjeng unge kunstnere drar for å tilbringe sommeren i Oxfordshire. Sommeroppholdet blir ikke helt som de har tenkt seg, og ender med et drap, en forsvinning og et verdifullt smykke er forsvunnet. Så hopper vi frem i tid (2017) og møter Elodie Winslow. Hun er arkivar og jobber for tiden med – ja, nettopp Edward Radcliffe. Da finner hun er gammel skulderveske (ja, du leste rett – en skulderveske), som inneholder et bilde av en vakker kvinne og en tegning av et hus, som hun synes hun kjenner igjen. Sakte, men sikkert, løses gåten opp for oss og vi får hele historien.

Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke. & Pølsehorn - https://heidisboble.no/polsehorn/
Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke

Helt ærlig trodde jeg at jeg likte Kate Mortons bøker, men etter å ha lest «Klokkemakerens datter» er jeg i tvil. For å være ærlig var det ikke en bok jeg vil anbefale noen å lese. Det er egentlig ikke noe galt med komponentene i boka. Den har alt som denne typen bøker skal ha: uløst gåte, mysterium, nostalgi, engelsk landsbygd, kjærlighet, tragedie og mye, mye mer. Det er heller ikke det at jeg ikke koste meg med boka, – det gjorde jeg faktisk – for det meste. Likevel, er det noe med historien som ikke helt «henger på greip».  I tillegg er det så mange personer, og historier at det blir til tider litt vanskelig å se sammenhengen og hvor alt passer inn. Det blir litt krampaktig på en måte. Det virker som om Morton har en (nesten) god historie som hun ikke helt vet hvordan hun skal fortelle. Absolutt ikke Morton på sitt beste. Terningkast: 3 (2)

Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke. & Pølsehorn - https://heidisboble.no/polsehorn/
Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke og Pølsehorn

Pølsehorn

Pølsehorn eller rettere sagt fylte horn med pølsebiter og ost, er godt til både som kveldsmat, lunsj eller som snacksmellom måltidene. Jeg bruker å bake en liten haug og legge dem i fryseren i pakker på to og to. Så kan barna (og min bedre halvdel) ta med til lunsj – rett fra fryseren, i ranselen, og når det er lunsjtid er de klar til å spises. Enkelt, godt og greit.

Pølsehorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 6-8 Pølser 32 skiver Hvitost
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
16   100 min. Lett

Ingredienser

1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift)
6-8 Pølser (grill)
32 skiver Hvitost

Hvis du heller vil lage litt grovere horn – TRYKK HER.

 Slik gjør du:

1 Lag deigen til horn, og
– La den heve i ca. 1 time
2 Skjær pølsene i biter
3 Skjær hvitosten
(eller rasp den)
4 Når deigen er ferdig hevet:
– Hell deigen på et bakstebord
– Del den i 2 like store deler
– Kjevle hver del til en stor runding
– Del rundingen i 16 (like store) trekanter
Pølsehorn  Ingredienser  1 porsjon	Horn (trykk her for oppskrift) 6-8	Pølser 32 skiver	Hvitost
5 Lag hornene:
På det breieste på hver trekant
– Legg på: to skiver ost og pølsebiter
– Rull sammen
(fra den breieste delen til den tynneste)
6 Sett hornene på stekebrett
(dekt med bakepapir)
etter hvert som de er ferdig rullet
2 brett med 2 rader á 4 horn (16 horn)
Pølsehorn  Ingredienser  1 porsjon	Horn (trykk her for oppskrift) 6-8	Pølser 32 skiver	Hvitost
7 Sett ovnen på 225 grader
– La hornene etterheve i ca 20-30 min..
8 Hvis du ønsker blankere overflate,
Pensler du dem med et lett sammenvispet egg
– Stekes i 10- 12 min til de blir gylden
Tips! Du kan strø revet ost over hornene før de stekes så blir de litt mer dekorative.

Generelle opplysninger:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s