Nå er det snart advent, og jeg tipper mange av oss, starter allerede i dag, med å finne frem adventsstaken, verdensstjerner og annen adventspynt. Jeg gleder med skikkelig til jul, men jeg tror at adventstiden har blitt en av de beste tidene på året. Vi pynter, brenner lys, baker, ordner, pakker inn gaver – Ja, kan det egentlig bli noe bedre?
Så for å begynne litt tidlig, har jeg bakt Tranebærkake! Det blir litt sånn midt i mellom thanksgiving og advent. Deilig sjokoladekakebunn med nøtter, fylt med tranebærkrem. Kan man egentlig ha det bedre?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 liten kake | 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
Kaken:
100 g | Smør |
60 g | Sukker |
2 | Egg |
125 g | Hvetemel |
100 g | Hasselnøtter (malte) |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ss | Kakao |
3 ss | Melk |
Fyll:
100 g | Tranebær |
50 g | Sukker |
½ dl | Vann (kan bruke gløgg) |
2 dl | Fløte |
Slik gjør du:
1 Begynn med Tranebærene: – Rens bærene, og – Ha bær, vann og sukker i en kasserolle – Kokes i 4-5 min. – Avkjøles |
2 Sett ovnen på 170 grader, og – Smør en liten springform (18 cm) |
3 Lag kaken Visp smør og sukker hvitt og luftig – Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Rør sammen til en deig – Helles i rund form, og – Stekes midt i ovnen , – I ca. 40 min. – Avkjøl kaken |
4 lag fyllet: – Pisk fløten til krem – Del den i 2 – Bland inn Tranbærene i den ene halvdelen |
5 Montering; – Del kaken i 2, – Legg bunnen på et kakefat – Smør på Tranbærkremen – Legg den andre bunnen over, og – bre utover resten av kremen |
