Utfordringen 2019: Wienerbrød

Dere som følger bloggen min, vet sikkert at jeg begynner å bli litt stressa, for om jeg klarer å bake meg i gjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», i løpet av året. Dere andre fikk herved vite det nå! For å øke sjansen for å greie det, og ikke minst for å ha noe å publisere mens jeg shopper i Spania, bakte jeg wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun (s. 48-49), før jeg dro. Det var på den nest siste dagen før vi dro, for jeg noen vi kjenner skulle stikke innom og hente noe. Så da tenkte jeg at de sikkert ville ha kaffe, og at det var godt med noe til kaffen. – Men hadde de tid til å drikke kaffe? Nei, det hadde de dessverre ikke! – Så da spiste vi en haug med Wienerbrød selv da. De siste sendte jeg med datteren på skolen dagen etter (altså fredag), så hun kunne dele med eksamensgruppa si. Men for å si det sånn, de som takke nei til kaffe, visste ikke hva de avslo for disse wienerbrødene de var gode de! Så, nok en takk til Baker Brun for en flott oppskrift!!!

Bestemors wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun: Ingredienser: 500 g Hvetemel ½ ts Kardemomme 30 g Sukker 3 dl Melk 1 Egg 2 pk Gjær 200 g Smør Sukker og Kanel Gjengitt fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" : Med tillatelse fra Baker Brun
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
12 2 timer Enkel

Ingredienser:

500 g Hvetemel
½ ts Kardemomme
30 g Sukker
3 dl Melk
1 Egg
2 pk Gjær
200 g Smør
  Sukker og Kanel

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle de tørre ingrediensene:
Hvetemel, Kardemomme, Sukker
2 Bland gjæren i den lunkne melken,
– Ha egget oppi
3 Tilsett melkeblandingen til melet, og
– Bland godt sammen
4 Kjevle inn smøret:  
A Kjevle deigen ut til et rektangel
B Skjær tynne flak av smøret, og
C Fordel det på av deigen
D brett siste del over deigen, og
E Kjevle til smøret er kjevlet inn i deigen  
– Gjenta punktene A-E til alt smøret er kjevlet inn i deigen, og
 5 Kjevle deigen ut til et rektangel
– Strø med sukker og kanel
– Rull deigen sammen til en pølse, og
– Skjær skiver på ca. 2 cm bred
6 Legg wienerbrødene på en stekeplate, dekt med bakepapir
– Sett wienerbrødene til heving i ca. 20 min.
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Stekes på midterste rille i ca. 8 min. (225 grader)
9 Dekorer med melis glasur når wienerbrødene er blitt kalde

Tips! En variant er å sprøyte vaniljekrem i midten av wienerbrødene, før du steker dem

Dette er de Baker Brun oppskriftene, jeg har bakt meg igjennom så langt – Trykk på lenken, så kommer du til oppskriften:

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s