Lørdag 21. desember var vi på julekonsert med Nidarosdomens jentekor. Konserten het Julefryd, og det var det var virkelig en fryd og høre på jentene. Dessverre hadde jentekorets dirigent (og kormor), så vondt i ryggen at hun ikke greide å delta på konserten. Men Petra Bjørkhaug var så sporty at hun steppet inn som dirigent på mindre enn en times varsel! Det står det skikkelig respekt av. Men det beste av alt var at hun dirigerte utrolig godt.
For å hoppe rett til oppskriften på Risengrynsgrøt, Trykk HER

Jentekoret hadde hjelp av Trondheimsolistene (med Alex Robson som konsertmester). I tillegg hadde de Emilie Amper som gjesteartist i år. Hun spilte på nyckelharpa, som var et nytt og litt spennende instrument for meg. Hun var flink, men hennes prestasjon synes jeg kom i bakgrunnen av jentekorets prestasjoner. De sang bedre enn noen gang før.
Julsong” eller rettersagt “O, Helganatt” er en flott avslutning på konserten. I år var det Tuva Bøgeberg og Andrea Eidsvåg som fremførte den, og de gjennomførte den med glans! Høydepunktene for meg var nok likevel å høre de kjente og kjære julesangene slik som “Nå tennes tusen julelys” og “Å, jul med din glede”, men det aller største høyde punktet var da jentekoret sang: “Hallelujah – Messiah” . Det var utrolig vakkert.

Det var en meget stemningsfull konsert. All ære til jentekoret og dirigenten. Det var også veldig stemningsfullt at konserten ble avsluttet med “Deilig er jorden” – hvor korjentene hadde tente lys i hendene, og stod i midtgangen og i sidegangene og sang den,sammen med publikum.
TUSEN TAKK for en fantastisk gjennomført konsert.
Vi satt i en noe mer opplyst domkirke, enn hva vi er vant til. Det var fordi gudstjenesten 1 juledag sendes fra Nidarosdomen i år. Og gjett hvem som synger, jo jentekoret! Det bør dere absolutt få med dere, for de er utrolig flinke.

Tradisjonen tro, har vi laget grøt til nissen også i år. Da barna var små, var det med stor opprømthet og forventning at de var med å laget grøten til nissen. Det gjorde vi alltid på formiddagen Lille Julaften. Om kvelden, før de gikk å la seg, satte de den utenfor verandadøren. Tidlig, tidlig Julaften morgen var de oppe, for å sjekke om nissen hadde spist opp grøten, og ikke minst om han hadde lagt igjen noe til dem. – En liten leke eller juleblader, noe som var litt underholdning i løpet av dagen. Tro det eller ei – Nissen skuffet aldri. Heller ikke etter at barna ble store, sluttet han å komme, dog de siste årene kun med juleblader. Men hva mer kan man ønske seg egentlig?

Porsjoner | Total tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Lett |
Ingredienser:
200 g | Ris (grøtris) |
2 dl | Vann |
1 ¼ l | Melk |
½ ts | Salt |
Slik gjør du:
- Kok ris og vann i 2-3 minutter
- Tilsett melk og kok opp under omrøring
- La grøten småkoke i 40-50 minutter
- Tilsett salt
- Serveres med sukker, kanel og smørøye
