Disse søte rundstykkene er hyggelig å sette frem på et frokost- eller lunsjbord.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 stk | 2 timer | Lett |
Ingredienser:
| 25 g | Gjær |
| 2 ½ dl | Melk |
| 50 g | Smør (smeltet) |
| 1 ts | Salt |
| 1 ss | Sirup |
| 1 dl | Havregryn |
| Ca. 6 dl | Hvetemel |
Slik gjør du:
| 1 Varm melk og gjær til 37 grader, og – Smuldre i gjæren, og – Rør til den er oppløst |
| 2 Tilsett resten av væsken, salt, sirup og havregryn |
| 3 Arbeid inn så mye hvetemel at deigen slipper bollenkanten |
| 4 Dekk til bollen, og – Sett den til heving ca 45 min. Til dobbel størrelse |
| 5 Sett ovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 6 Ta deigen opp på lettmelet bakebord, og – Elt den glatt (med resten av melet) – Kjevle deigen til en 1 cm tykk leiv, og – Stikk ut hjerter med kakeform. – Legg hjertene på stekeplatene, – Dekk til og etterhev i ca. 30 min |
| 7 Pensles med melk, og strøs med valmuefrø – Stekes midt ovnen ca. 10-12 min. (225 grader) |
| 8 Avkjøles på rist |



