I dag baker jeg ett av favorittbrødene til familien. Det smaker godt, er grovt, med kjerner og frø. Da har vi brød i helga og forhåpentligvis til (noen) matpakker ut over uka.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | 3 timer | Enkelt |
Ingredienser:
| 1 pk | Gjær |
| 8 dl | Vann (finger varmt) |
| 4 ss | Olje (oliven eller nøytral) |
| 300 g | Sammalt hvete (grov) |
| 300 g | Hvetemel |
| 200 g | Sammalt Rug (grov) |
| 200 g | Havregryn |
| 5 ss | Solsikkekjerner |
| 5 ss | Sesamfrø |
| 2 ts | Salt |

Slik gjør du:
| 1 Smuldre gjæren i det fingervarme vannet – Rør den ut |
| 2 Tilsett mel, salt og olje, og – Elt deigen i 10-12 min. Den skal være løs |
| 3 Dekk deigen med et bakeklede, og – La den heve i ca. 60 min. Til dobbel størrelse |
| 4 Sett stekeovnen på 200 grader Smør to brødformer |
| 5 Hell deigen i brødformene – Glatt dem ut – Dekk til, og – La brødene etterheve i ca, 30 min. |
| 6 Stekes i ca. 20 min. (200 grader) |
| 7 Avkjøles på rist |

