Søndag med Nonna Ursula sin Torta di pere – pærekake

Kombinasjonen av pærer og ricotta gjør denne pærekaka (Torta di pere) så utrolig god. Oppskriften er hentet fra min Nonna Ursula sine oppskrifter. Hun bakte den så vi fikk den til frokost av og til i helgene, sammen med café latte. Det er skikkelig godt som frokost i helgene. Nå synes jeg vel at den passer bedre til ettermiddagskaffen, enn til frokost latten. Uansett, den er skikkelig god!

Italiensk pærekake (Torta di pere) Ingredienser: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 250 g Ricotta 3 ½ dl Hvetemel ½ dl Maisenna 2 ½ ts Bakepulver 2 ½ ss Olje (oliven) ¼ ts Salt 4 Pærer (faste, men modne)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake60-75 minEnkel
Italiensk pærekake (Torta di pere) Ingredienser: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 250 g Ricotta 3 ½ dl Hvetemel ½ dl Maisenna 2 ½ ts Bakepulver 2 ½ ss Olje (oliven) ¼ ts Salt 4 Pærer (faste, men modne)

Ingredienser:

3Egg
1 ½ dlSukker
250 gRicotta
3 ½ dlHvetemel
½ dlMaisenna
2 ½ tsBakepulver
2 ½ ssOlje (oliven)
¼ tsSalt
4Pærer (faste, men modne)
Italiensk pærekake (Torta di pere) Ingredienser: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 250 g Ricotta 3 ½ dl Hvetemel ½ dl Maisenna 2 ½ ts Bakepulver 2 ½ ss Olje (oliven) ¼ ts Salt 4 Pærer (faste, men modne)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader, og
– Smør en rund kakeform (22-24 cm)
2 Skrell pærene
– En av pærene skjæres i biter
– Den andre skjæres i tynne striper
3 Pisk egg og sukker til eggedosis
– Tilsett Ricottaen
– Pisk til røra er glatt
– Bland sammen mel, salt, maisenna, bakepulver og natron, og
– Rør de inn i eggeblandingen,
– Rør så inn oljen
– Bland inn pærebitene
4 Hell røra i kakeformen,
– Fordel den strimlete pæren over
-Dryss over 2 ss sukker
5 Stekes i 45 – 60 min.
6 Avkjøles på rist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s