Kombinasjonen av pærer og ricotta gjør denne pærekaka (Torta di pere) så utrolig god. Oppskriften er hentet fra min Nonna Ursula sine oppskrifter. Hun bakte den så vi fikk den til frokost av og til i helgene, sammen med café latte. Det er skikkelig godt som frokost i helgene. Nå synes jeg vel at den passer bedre til ettermiddagskaffen, enn til frokost latten. Uansett, den er skikkelig god!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 60-75 min | Enkel |

Ingredienser:
3 | Egg |
1 ½ dl | Sukker |
250 g | Ricotta |
3 ½ dl | Hvetemel |
½ dl | Maisenna |
2 ½ ts | Bakepulver |
2 ½ ss | Olje (oliven) |
¼ ts | Salt |
4 | Pærer (faste, men modne) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader, og – Smør en rund kakeform (22-24 cm) |
2 Skrell pærene – En av pærene skjæres i biter – Den andre skjæres i tynne striper |
3 Pisk egg og sukker til eggedosis – Tilsett Ricottaen – Pisk til røra er glatt – Bland sammen mel, salt, maisenna, bakepulver og natron, og – Rør de inn i eggeblandingen, – Rør så inn oljen – Bland inn pærebitene |
4 Hell røra i kakeformen, – Fordel den strimlete pæren over -Dryss over 2 ss sukker |
5 Stekes i 45 – 60 min. |
6 Avkjøles på rist |