I dag baker jeg ett av favorittbrødene til familien. Det smaker godt, er grovt, med kjerner og frø. Da har vi brød i helga og forhåpentligvis til (noen) matpakker ut over uka.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkelt |
Ingredienser:
1 pk | Gjær |
8 dl | Vann (finger varmt) |
4 ss | Olje (oliven eller nøytral) |
300 g | Sammalt hvete (grov) |
300 g | Hvetemel |
200 g | Sammalt Rug (grov) |
200 g | Havregryn |
5 ss | Solsikkekjerner |
5 ss | Sesamfrø |
2 ts | Salt |

Slik gjør du:
1 Smuldre gjæren i det fingervarme vannet – Rør den ut |
2 Tilsett mel, salt og olje, og – Elt deigen i 10-12 min. Den skal være løs |
3 Dekk deigen med et bakeklede, og – La den heve i ca. 60 min. Til dobbel størrelse |
4 Sett stekeovnen på 200 grader Smør to brødformer |
5 Hell deigen i brødformene – Glatt dem ut – Dekk til, og – La brødene etterheve i ca, 30 min. |
6 Stekes i ca. 20 min. (200 grader) |
7 Avkjøles på rist |
