Gratulerer med Morsdagen, med morsdagskake i 6 lag (rød sjokoladekake)

I dag er er det morsdag i Norge, og jeg ønsker alle mødre, av alle slag, inkludert bestemødre, svigermødre, reservemødre, bonusmødre, fostermødre og vordende mødre, masse til lykke med dagen! Ta vare på dagen og nyt den. For denne dagen er din. Jeg synes at på en slik dag, bør man egentlig stoppe litt opp og tenke over hvor god «jobb» man egentlig gjør. Tenk over alle de små og store tingene en faktisk gjør for familie (og venner) i løpet av en dag, en uke, en måned, et år. Det er egentlig ikke lite! Mye av den en gjør, er kanskje rutiner og nødvendigheter, hvor verdsettingen forsvinner i hverdagens tjas og mas. Så tenk etter – det er mange oppgaver du utfører samt mye tid og energi du bruker for å få familien og hverdagen til å fungere, noenlunde knirkefritt. Tanken på at en faktisk gjør en god jobb forsvinner gjerne litt i hverdagsstresset. Så ta denne dagen, til å tenke etter, og ikke minst berømme deg selv for den skikkelige omfangsrike, varierte, tidkrevende, og ikke minst gode «jobben» du gjør som mor, bestemor, svigermor, reservemor, bonusmor, fostermor og/eller vordende mor med mer. (Nå sier jeg ikke at fedre ikke gjør en god jobb – men de har en annen dag.)

SÅ MØDRE AV ALLE SLAG: GRATULERER MED DAGEN, NYT DEN, DET HAR DU VIRKELIG FORTJENT!

For å hoppe rett til oppskriften på rød sjokoladekake, trykk HER

Røde roser i vase

Rød sjokoladekake

Denne sjokoladekaken lages med rømme, noe som gjør at den blir skikkelig saftig og god, og holder i mange dager. Jeg har tilsatt rød konditorfarge i min kake, men det er absolutt ikke nødvendig. Uten konditorfarge blir den mørk brun, og like fin å se på!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12-1690 min. 
Rød sjokoladekake Ingredienser: 450 g Hvetemel (7 ½ dl) 400 g Sukker (5 dl) 4 ss Maisenna (70 g) 4-5 ss Kakao (70 g) 1 ss Natron 1 ts Bakepulver 4 Egg 3 dl Rømme 3 ½ dl Vann (varmt) 1 dl Olje (nøytral) 1 ts Vaniljeekstrakt 1 ts Eddik (eplesider) 2 ss Konditorfarge (rød) Fyll og topping: 500 g Kremost (Philadelphia) 225 g Smør 600 g Melis 1 ts Vaniljeekstrakt

Ingredienser:

450 gHvetemel (7 ½ dl)
400 gSukker (5 dl)
4 ssMaisenna (70 g)
4-5 ssKakao (70 g)
1 ssNatron
1 tsBakepulver
4Egg
3 dlRømme
3 ½ dlVann (varmt)
1 dlOlje (nøytral)
1 tsVaniljeekstrakt
1 tsEddik (eplesider)
2 ssKonditorfarge (rød) – Valgfritt

Fyll og topping:

500 gKremost (Philadelphia)
225 gSmør
600 gMelis
1 tsVaniljeekstrakt

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader,
– Legg bakepapir i en langpanne, og
– Smør sidene
2 Bland sammen mel, sukker, kakao, maisenna, natron og bakepulver,
– Bland godt
– Tilsett egg, rømme, varmt vann, olje, vanilje, eddik og konditorfarge, og
– Visp til en glatt deig   (2-3 min.)
3 Hell røra i langpanna, og
– Stek i ca. 15 min.
Eller til den er gjennomstekt
4 Avkjøles i forma i 15 min.,
Før den hvelves på rist, og
– La den avkjøles helt
5 Lag Fyllet:
– Visp sammen smør og kremosten til den blir luftig,
– Tilsett vaniljeekstrakt, og
– Rør til alt er blandet
– Visp inn melis, litt om gangen, til alt er glatt og luftig
6 Montering:
– Stikk ut to rundinger (ca. 24 cm) fra langpannen,
I hvert sitt motsatte hjørne
– Stikk ut 2 halve rundinger
I de gjenstående motsatte hjørner
– Skjær rundingene og halvrundingene i 2
Så du får 4 rundinger og 4 halvrundinger
– Legg en av rundingene på kakefatet
– Smør et tynt lag fyll jevnt fordelt på toppen av kakebunnen
(ca. 2-3 ss)
– Legg på 2 halvrundinger (så de til sammen blir en rund kakebunn),
– Smør et tynt lag fyll på toppen av kakebunnen
(ca. 2-3 ss)
– Fortsett til du ikke har flere kakebunner igjen
– Smør det resterende av fyllet på toppen, og langs sidene av kaka

Alternativ morsdagskake:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s